Sport

Când joacă Simona Halep în turul 1 de la WTA Kremlin Cup. Organizatorii au anunțat ora de start a meciului cu Anastasia Potapova

După turneul ratat de la Indian Wells, Simona Halep se pregătește să joace în turul 1 la WTA Kremlin Cup de la Moscova.
18.10.2021 | 18:55
Cand joaca Simona Halep in turul 1 de la WTA Kremlin Cup Organizatorii au anuntat ora de start a meciului cu Anastasia Potapova
ADVERTISEMENT
18-10-2021
15:55

S-a stabilit ora meciului dintre Simona Halep și Anastasia Potapova

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) și rusoaica Anastasia Potapova (20 de ani, 68 WTA) se se vor duela marți, 19 octombrie, după ora 16:00, în 16-imile turneului Kremlin Cup.

Va fi al doilea meci al zilei pe arena centrală. Înainte de partida Simonei cu Potapova, de la ora 14:30, va avea loc confruntarea dintre Ekaterina Alexandrova (37 WTA) și Ons Jabeuer (8 WTA).

Imediat după ce s-a întors de la turneul american, campioana noastră a dezvăluit că nu este mulțumită de prestația sa, dar se aștepta să-i fie dificil după o pauză de o lună.

Fostul lider mondial vrea să arate o altă față în competiția din capitala Rusiei și de aceea s-a pregătit intens înainte de plecare alături de Gabriela Ruse.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, meci ușor în turul 1 la WTA Kremlin Cup

În urma tragerii la sorți a tabloului de la WTA Kremlin Cup, Simona Halep, cap de serie numărul 8, o va întâlni în turul 1 pe rusoaica Anastasia Potapova, beneficiară a unui wild card și locul 77 WTA.

Întâlnirea dintre cele două se va disputa luni, marți sau miercuri, în fucție de programul pe care îl vor stabili organizatorii. Meciurile din turul 2 sunt programate miercuri şi joi. Sferturile se vor disputa vineri, în timp ce semifinalele sunt sâmbătă. Marea finală se va juca duminică.

ADVERTISEMENT

Sesiunea de dimineaţă, pentru luni, marţi, miercuri, joi şi vineri, va începe la ora 11:00, în timp ce sâmbătă şi duminică startul va fi de la ora 12:00. Halep și Potapova (20 de ani) s-au mai întâlnit o singură dată, la începutul acestui an, în primul tur al Gippsland Trophy de la Melbourne, atunci când românca s-a impus cu 6-4, 6-4.

Românca s-a impus la Moscova în 2013

Pentru campioana noastră, Kremlin Cup este penultima competiție la care participă în acest an. Halep poate câștiga o sumă importantă dacă se va impune la Moscova, organizatorii premiind câștigătoarea cu un cec de 68.570 de dolari.

ADVERTISEMENT

Simona Halep revine după opt ani la WTA Kremlin Cup, iar precedenta participare a fost încheiată cu succes. În 2013, românca o învingea pe Samantha Stosur în finală, scor 7-6 (1), 6-2, şi ajungea la cel de-al cincilea trofeu consecutiv obţinut în acel an.

Până la finala cu Stosur, românca le învinsese pe Magdalena Rybarikova, Alisa Kleybanova şi Anastasia Pavlyuchenkova. La ediţia din 2013, fostul lider WTA fusese cap de serie numărul 5, ceea ce i-a permis să intre direct în turul 2.

ADVERTISEMENT

Halep va mai juca doar la Transylvania Open

În momentul plecării spre Moscova, Simona Halep a dezvăluit că nu-și face prea multe calcule și nu se gândește la trofeu, considerând că mai are multe lucruri de pus la punct pentru a putea reveni la forma de altădată.

”Ritmul meu nu este la un nivel ridicat. Muncesc zi de zi, dar, cu siguranță, va fi greu să revin unde am fost. E greu să mă gândesc la trofeu acum, am lipsit foarte mult anul acesta, ritmul meu nu este la un nivel ridicat”, a declarat ea.

După WTA Kremlin Cup, Simona Halep se va întoarce în România. În perioada 25-31 octombrie  va participa la turneul Transylvania Open, a doua competiţie WTA organizată la Cluj. La acest turneu şi-a anunţat prezenţa şi Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT