Simona Halep

Când joacă Simona Halep în turul 1 la WTA Madrid. S-a stabilit ora de start

29.04.2021 | 18:00
Cand joaca Simona Halep in turul 1 la WTA Madrid Sa stabilit ora de start
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Simona Halep este a treia favorită la WTA Madrid și va juca vineri, 30 aprilie, în turul 1 la turneul organizat de Ion Țiriac și pe care l-a câștigat în două rânduri, în 2016 și 2017.

Campioana noastră va debuta la Caja Magica cu sportiva spaniolă Sara Sorribes Tormo, locul 46 WTA, partida urmând să înceapă în jurul orei 15:00. Halep are un traseu destul de dificil în capitala Spaniei, iar în „sferturi” ar putea da peste Sorana Cîrstea, câștigătoare săptămâna trecută la Istanbul.

ADVERTISEMENT

Tot vineri, la turneul de la Madrid vor intra în concurs Irina Begu și Sorana Cîrstea. Begu va juca de la ora 12:00 cu rusoaica Daria Kasatkina (37 WTA), iar Cîrstea o va întâlni de la ora 13:30 pe Jessica Pegula (33 WTA).

Simona Halep, favorită certă în turul 1 la WTA Madrid

La întâlnirea din turul 1 de la WTA Madrid cu Sara Sorribes Tormo, Simona Halep pleacă mare favorită, mai ales că în singura întâlnire directă cu adversara sa, anul trecut, în primul tur de la Roland Garros, s-a impus extrem de clar, scor 6-4, 6-0.

ADVERTISEMENT

În 2019, campioana noastră ajungea până în finala turneului de la Madrid, unde era învinsă de Kiki Bertens. Ceea ce înseamnă că ea are de apărat 650 de puncte în clasamentul WTA și dacă nu va reuși să-și egaleze performanța poate coborî în ierarhie.

Simona Halep s-a declarat fericită că sezonul de zgură nu a mai fost perturbat de pandemia de coronavirus și a dezvăluit că la turneul din capitala Spaniei se simte ca acasă. Ea a menționat că are și un mic avantaj la Madrid pentru că este un pic de altitudine și mingea zboară mai mult.

ADVERTISEMENT

Halep nu este dorită portdrapel la Tokyo

După Madrid, turneu pe care și l-a adjudecat în două rânduri, în 2016 și 2017, pentru româncă urmează Roma, pentru a-și apăra, între 10 şi 16 mai, trofeul cucerit anul trecut. Cea mai importantă miză a sezonului de zgură rămâne, însă, Roland Garros, programat în perioada 30 mai-13 iunie.

Portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo naşte controverse. Simona Halep este considerată favorită să primească această onoare, dar nu toată lumea este de acord cu această propunere.

ADVERTISEMENT

Fosta înotătoare Beatrice Câşlaru, medaliată la Olimpiada din 2000 de la Sydney, a postat un mesaj vehement în care contestă eventuala numire a jucătoarei de tenis în detrimentul altor sportivi, care au performanţe la ediţiile precedente ale Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT
Tags: