Sport

Când joacă Simona Halep în turul 2 la Montreal. Organizatorii au anunţat ora meciului cu Danielle Collins

Simona Halep este gata să revină în circuitul WTA după o pauză de trei luni. S-a stabilit ziua meciului de debut.
11.08.2021 | 08:30
Cand joaca Simona Halep in turul 2 la Montreal Organizatorii au anuntat ora meciului cu Danielle Collins
Simona Halep are un program foarte complicat la Montreal, mai ales în condițiile în care revine după o accidentare serioasă. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
11-08-2021
05:34

Când joacă Simona Halep cu Danielle Collins la WTA Montreal

Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la WTA Montreal. Românca se va duela cu Danielle Collins, care a învins-o pe Jil Teichmann, scor 4-6, 6-1, 6-3, în turul 1. Meciul Simona Halep – Danielle Collins se va juca joi, 12 august, de la ora 2:00.

În ciuda faptului că a pierdut multe locuri în clasamentul WTA, Simona Halep își păstrează din privilegiile capilor de serie importanți. Asta și datorită numeroaselor retrageri din competiție.

Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Sofia Kenin, Iga Swiatek, Barbora Krejcikova și Belinda Bencic sunt cele mai importante jucătoare care au ales să nu participe la turneul de la Montreal.

ADVERTISEMENT

Când joacă Simona Halep în turul 2 la Montreal. Danielle Collins a influențat programarea

În aceste condiții, Simona Halep este favorită numărul șase la National Bank Open și a primit bye în runda inaugurală a competiției. Va juca în turul 2 cu învingătoarea dintre Jil Teichmann și Danielle Collins.

Collins a jucat luni dimineață, ora României, finala turneului de la San Jose. A învins-o pe Daria Kasatkina, în trei seturi, după un meci plin de dramatism, în care a salvat cinci mingi de meci.

ADVERTISEMENT

Astfel, organizatorii au programat-o pe Collins în ultimul meci care se joacă în turul 1 la Montreal. Vor fi jucătoare care vor evolua pentru turul 3 în aceeași sesiune. Printre ele și Sorana Cîrstea, care o înfruntă pe Victoria Azarenka.

Simona Halep ar putea fi nevoită să joace abia joi dimineață, ora României, pentru calificarea în turul 3

Această situație va influența și programul Simonei Halep la Montreal. Românca va debuta în Canada în cursul zilei de miercuri. Cel mai probabil va juca în sesiunea a doua, după ora 19:00 locală. Adică joi dimineață în România, după ora 2:00.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă pentru Simona Halep este că va avea un program foarte încărcat în aceste condiții. Va fi nevoită să joace fără nicio pauză între meciuri.

Ar fi obligată să joace cinci meciuri până duminică, atunci când este programată finala, în cursa pentru primul ei titlu WTA din 2021. Finala de la Montreal este duminică, de la ora 20:30 a României.

ADVERTISEMENT

Program infernal pentru Simona Halep spre ultimul act la Montreal. Finala este duminică, de la 20:30 ora României

Simona Halep va fi astfel obligată să joace inclusiv meciuri în care va avea mai puțin de 24 de ore de odihnă între meciuri. Situație complicată, mai ales că vorbim de un parcurs dificil.

Abia revenită după accidentare, Simona Halep trebuie să fie foarte atentă la modul în care își stabilește programul. Mai ales că urmează și Cincinnati, săptămâna viitoare. Iar miza cea mai importantă este să ajungă într-o formă cât mai bună pentru US Open. Iată ce traseu are Simona Halep la Montreal:

  • turul 1 – bye
  • turul 2 – Collins / Teichmann
  • turul 3 – Pavlyuchenkova / Pegula / Kontaveit
  • sferturi de finală – Andreescu / Jabeur / Kasatkina
  • semifinale – Svitolina / Kvitova / Mertens
  • finală – Sabalenka / Pliskova / Muguruza
ADVERTISEMENT