Sporturi

Când joacă Simona Halep la Madrid Open 2018. Vrea și la dublu!

27.04.2018 | 11:38
Cand joaca Simona Halep la Madrid Open 2018 Vrea si la dublu

Dacă la Stuttgart are doar 185 de puncte de apărat, Simona Halep va începe să simtă adevărata presiune abia la următorul turneu la care participă, la începutul lunii mai. Când joacă Simona Halep la Madrid Open 2018, turneul la care are de apărat 1.000 de puncte în clasamentul WTA, după ce anul trecut se impunea în finală în fața Kristinei Mladenovic. Anul acesta, turneul feminin se desfășoară în perioada 5-12 mai.

Pe tabloul principal vor fi prezente toate marile rivale ale Simonei Halep din ultimii ani, în frunte cu Serena Williams, care va beneficia de protected ranking. În aceeași situație se află Victoria Azarenka și Laura Siegemund. Dar în lupta pentru clasamentul WTA, atenția va fi pe principalele urmăritoare, Caroline Wozniacki și Garbine Muguruza, mai ales că acestea nu au multe puncte de apărat din capitala Spaniei.

Când joacă Simona Halep la Madrid Open 2018. Nu va beneficia de bye

La turneul de la Madrid nu se acordă bye în primul tur pentru favorite, ceea ce înseamnă că Simona Halep va intra în concurs în același timp cu restul de 63 de jucătoare care vor fi prezente pe tabloul principal. Astfel, primul meci pe care liderul mondial îl va disputa în cadrul acestui turneu va fi pe 5 sau 6 mai. Anul trecut, din postura de cap de serie numărul 3, a debutat contra Krystinei Pliskova.

Alte trei românce vor fi cu siguranță prezente pe tabloul principal la Madrid: Sorana Cîrstea, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu. Numărul ar putea crește în funcție de posibilele venite din calificări. Sorana și Irina au și ele puncte importante de apărat la Madrid. Au jucat sferturi de finală în 2017, iar un eventual eșec prematur în Spania le-ar putea scoate pe ambele din top 50.

Când joacă Simona Halep la Madrid Open 2018. Vrea să participe și la dublu

La fel cum a făcut la majoritatea turneelor în ultima perioadă, Simona Halep s-a înscris și pentru proba de dublu la Madrid, unde ar urma să participe alături de Irina Begu. Momentan, cele două se află pe o listă de “alternates”, iar o decizie se va lua în funcție de ce alte jucătoare se înscriu. Totuși, cel mai probabil, Simona și Irina vor primi aprobarea de a intra pe tabloul principal la dublu. Între “alternates” se mai află Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara.

Când joacă Simona Halep la Madrid Open 2018. Premii mai mari

Ion Țiriac a decis să mărească fondul de premiere pentru a-l aduce la nivelul celui din ATP, chiar dacă insistă că această egalitate nu este una corectă. Astfel, după ce anul trecut s-au acordat premii în valoare de 5.924.318 dolari, pentru acest an miza crește la 6.685.858. Mutua Madrid Open este, astfel, cel mai puternic turneu care se dispută în Europa, după cele două de Grand Slam, Roland Garros și Wimbledon.