Sporturi

Când joacă Simona Halep la Singapore! Programul complet de la Turneul Campioanelor

04.10.2018 | 18:50
Cand joaca Simona Halep la Singapore Programul complet de la Turneul Campioanelor

Când joacă Simona Halep la Singapore. Deşi a descoperit în urmă cu câteva zile că are hernie de disc, iar programul ei avea serios de suferit în urma acestui anunţ, liderul mondial din WTA a şi-a asigurat fanii că va fi prezentă la Turneul Campioanelor şi va încerca să câştige tot mai multe meciuri la cea de-a cincea ediţie la care va participa la turneul final din Singapore. Va fi ediţia cu numărul 48 la simplu şi 43 la dublu.

Pentru Simona va fi primul turneu după 4 eşecuri consecutive: finala de la Cincinnati, primul tur la US Open, al doilea tur la Wuhan şi primul tur de la Beijing, deci din punctul de vedere al meciurilor în picioare, Simona va avea cu siguranţă o problemă mai greu de gestionat, însă pentru liderul mondial acest aspect nu va fi unul decisiv. Anul trecut, Simona Halep, pentru prima dată din postura de lider mondial la Turneul Campioanelor, s-a impus într-un singur meci, cel cu Garcia, pierzându-le pe următoarele două cu Wozniacki şi Svitolina.

Când va evolua Simona Halep la Singapore. Programul complet de la Turneul Campioanelor

Tragerea la sorţi de la Singapore va avea loc pe 19 octombrie în complexul Sands Expo şi Convention Centre, iar cele opt jucătoare (dintre care deja calificate Halep, Kerber, Osaka, Wozniacki şi Kvitova) vor fi plasate în cele două grupe (roşie şi albă), iar în funcţie de rezultatul tragerii la sorţi, Simona Halep va evolua în primul meci la Turneul Campioanelor duminică, 21 octombrie, sau luni, 22 octombrie. Mai apoi, indiferent de rezultatul primei partide, ea va mai disputa încă două meciuri, cu celelalte adversare rămase în grupa ei. Semifinalele se vor disputa pe 27 octombrie, iar marea finală va avea loc pe 28. Cel mai bun rezultat obţinut de Simona la Singapore a fost finala disputată în 2014 cu Serena Williams, finală pe care a pierdut-o, după

Criteriile de departajare după meciurile din grupe constau în numărul mai mare de victorii, rezultatul meciului direct, setaverajul, diferenţa dintre numărul de game-uri câştigate şi cele pierdute. Dintre românce, pe lângă Simona Halep (care se află deja la a cincea participare consecutivă), România a mai avut de-a lungul timpului două reprezentante la Turneul Campioanelor, este vorba despre Virginia Ruzici în 1983 şi 1984 (a pierdut în ambele cazuri în turul inaugural şi Irina Spîrlea în 1998.

Tags: