Sporturi

Când joacă Simona Halep la WTA Roma 2018

09.05.2018 | 10:21
Cand joaca Simona Halep la WTA Roma 2018

Sezonul de zgură din acest an a luat startul cu turneul de la Stuttgart, şi odată cu el, au început şi calculele care o privesc pe Simona Halep, actualul lider mondial din WTA ce va avea o misiune foarte dificilă pe suprafaţa roşie. Când joacă Simona Halep la WTA Roma 2018?

După Madrid, turneu pe care Simona Halep l-a câştigat în ultimii doi ani învingându-le în ultimul act pe Dominika Cibulkova (în 2016) şi Kristina Mladenovic (în 2017), liderul mondial din WTA va face deplasarea la Roma, utlima competiţie disputată pe zgură înaintea celui de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului, Roland Garros.

Simona Halep are de apărat 585 de puncte în clasament la WTA Roma 2018, după ce anul trecut era învinsă în finală de către Elina Svitolina, scor 6-4, 5-7, 6-1. Atunci, după primul set, deznodământul părea deja ştiut, însă Simona a suferit o accidentare care i-a pus sub semnul întrebării participarea la Roland Garros. Ucraineanca reuşea cu dificultate să câştige setul secund, iar decisivul a fost doar o formalitate deoarece românca nu mai putea alerga pe teren din cauza problemelor la gleznă.

Când joacă Simona Halep la WTA Roma 2018

La turneul de la Roma, capii de serie vor beneficia în primul tur de bye, ceea ce înseamnă că Simona Halep va intra în concurs mai târziu. Astfel, primul meci pe care liderul mondial îl va disputa în cadrul acestui turneu va fi pe 15 sau 16 mai. Anul trecut, din postura de cap de serie numărul 6, a debutat contra Laurei Siegemund, în faţa căreia şi-a luat revanşa pentru cele două înfrângeri încasate la Stuttgart.

Conform programului turneului de la Roma, în prima zi, pe 14 mai, se vor disputa doar meciuri din turul 1, pe 15 mai meciuri din tururile întâi şi doi, iar în cea de-a treia zi doar meciuri din turul secund. Ziua cu numărul 4 va avea în program doar partide din turul al treilea, iar în zilele următoare se vor disputa sferturi de finală şi semifinale, iar în ziua de 20 mai vor avea loc ambele finale pe terenul central.

Jucătorii care participă la WTA Roma 2018

Pe lista numelor mari care vor încerca să cucerească marele trofeu se regăsesc Serena Williams, Caroline Wozniacki, Maria Şarapova, Elina Svitolina, Jelena Ostapenko, Garbine Muguruza, Viktoria Azarenka, Karolina Pliskova și Venus Williams. Irina Begu, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu sunt celelalte românce care vor fi prezente pe tabloul principal de la Roma. Anul acesta, turneul feminin se desfășoară în perioada 14-20 mai.

“De abia aşteptăm să te vedem la treabă, Simona Halep! Suntem siguri că vei face tot posibilul pentru a ajunge pe tronul Romei!”, au scris organizatorii turneului pe Twitter, care sunt şi ei nerăbdători să o vadă la treabă pe prima jucătoare a lumii pe zgura de la Foro Italico. Simona Halep a confirmat prezenţa la turneul din Roma pentru a doua oară, la Fed Cup, duminică, după meciul cu Elveţia, atunci când un suporter dedicat al româncei s-a prezentat la conferinţa de presă şi i-a cerut să vină în Italia în schimbul unei susţineri asemănătoare cu cea din Cupa Federaţiei. Simona Halep a declarat că nu ar rata competiţia organizată în Italia şi că de abia aşteaptă să evolueze la Roma.

Tags: