Sporturi

Când joacă Simona Halep la WTA Wuhan! Are bye în primul tur

20.09.2018 | 15:10
Cand joaca Simona Halep la WTA Wuhan Are bye in primul tur
ADVERTISEMENT

Simona Halep joacă săptămâna viitoare la WTA Wuhan. Eliminată în primul tur la US Open 2018, Simona Halep nu a jucat încă nici un meci în luna septembrie. Liderul mondial a ales să își prelungească vacanța, motiv pentru care nu a mers la nici un turneu în această săptămână, în care marile ei rivale joacă. Caroline Wozniacki, Caroline Garcia, Karolina Pliskova și Naomi Osaka sunt la Tokyo, unde își dispută titlul în turneul de categoria Premier.

Nu și Simona Halep, care a preferat o vacanță prelungită. A ajuns deja la 24 de zile fără meci jucat, iar intrarea în concurs la Wuhan nu se va produce prea curând. Asta chiar dacă turneul începe chiar vineri, cu meciuri din calificări. Și se anunță dispute tari, cu trei românce printre cele caută un loc pe tabloul principal. În turul 1 al calificărilor, Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Nicole Gibbs, Ana Bogdan are meci cu Yingying Duang, iar Monica Niculescu se va duela cu Liu Fangzhou.

ADVERTISEMENT
Simona Halep, încântată de cadoul primit. Marţi joacă primul meci la Wuhan
Simona Halep a avut parte de o primire foarte călduroasă la Wuhan, unde va debuta marţi.

Simona Halep revine în circuit după o lună de pauză. Joacă primul meci la Wuhan marţi, 25 septembrie

Sâmbătă, 22 septembrie, se joacă alte partide din calificări, pentru ca duminică să se dea startul meciurilor de pe tabloul principal. Luni sunt programate, de asemenea, meciuri din runda inaugurală, iar Simona Halep îşi va afla adversara la debutul de la Wuhan, acolo unde a ajuns deja şi a fost întâmpinată călduros. Debut care va avea loc marţi, 25 septembrie, atunci când sunt programate jocurile din runda a doua. Simona Halep, din postura de favorită numărul 1, are bye în turul 1 al competiţiei.

Apoi, dacă va obţine calificarea, Simona Halep va juca miercuri în turul 3, joi în sferturile de finală, vineri în semifinală şi, în fine, marea finală ar fi programată sâmbătă, 29 septembrie. Ar fi o premieră pentru Simona să joace în ultimul act la Wuhan. Prezentă la toate cele patru ediţii desfăşurate de la inaugurarea turneului, românca nu a ajuns niciodată mai sus de semifinale, performanţă reuşită în 2016.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, sigură de locul 1 WTA şi după turneul de la Wuhan

Atunci, Simona Halep trecea de Begu, Shvedova şi Madison Keys înainte de a fi eliminată în penultimul act de Petra Kvitova. În afară de acel parcurs destul de bun reuşit în 2016, Simona nu a mai reuşit decât o singură victorie la Wuhan. A fost un succes obţinut în 2015, la Anastasia Pavlyuchenkova, pentru ca mai apoi românca să cedeze în următoarea manşă, când a înfruntat-o pe Johanna Konta.

În 2014, la prima participare, şi chiar prima ediţie a turneului de la Wuhan, Simona Halep nu reuşea să obţină nici măcar o victorie. Ceda partida contra ibericei Garbine Muguruza. Nici anul trecut nu a avut mai mult succes românca. A fost eliminată încă de la primul meci jucat, de rusoaica Daria Kasatkina. Pornea atunci Simona ca favorită numărul doi a competiţiei. În 2018, Halep merge pentru prima dată la Wuhan din postura de lider mondial şi, implicit, favorită numărul unu a competiţiei.

ADVERTISEMENT

Cum anul trecut nu a reuşit să câştige puncte la prima competiţie din Asia, Simona Halep nu poate pierde puncte în clasament. Astfel, nu există nici un risc pentru a pierde prima poziţie în clasamentul WTA după acest turneu, în care învingătoarea primeşte nu mai puţin de 900 de puncte în ierarhia de bază a tenisului feminin.