Sporturi

Când joacă Simona Halep primul meci la Rogers Cup! Organizatorii au anunţat programul

01.08.2019 | 14:12
Cand joaca Simona Halep primul meci la Rogers Cup Organizatorii au anuntat programul

Simona Halep iubeşte foarte mult turneul Masters pe hard de la Toronto care poartă titulatura de Rogers Cup. Românca nu va lipsi nici în acest an, acest turneu marcând de fapt revenirea pe teren a lui Halep după binemeritata vacanţă luată la încheierea Wimbledonului, unde Simona a devenit regina Grand Slam-ului disputat pe iarba de la All London Club.

Când joacă Simona Halep primul meci la Rogers Cup

Aşadar, primul turneu din sezonul pe hard pentru Simona Halep va fi Rogers Cup. Românca a câştigat aici în 2016, în finala cu Madison Keys şi anul trecut, reeditarea succesului de la Roland Garros în faţa lui Sloane Stephens. A mai pierdut prin abandon finala din 2015 la Belinda Bencic şi a mai jucat semifinala din 2017 cu Elina Svitolina. Acum organizatorii au anunţat oficial data primului meci pentru Simona Halep la Rogers Cup. Campioana noastră joacă direct în turul doi și va intra târziu în competiție, doar miercuri, 7 august, în sesiunea de zi, care începe la ora 18:00, ora României. 

Simona Halep nu este cap de serie numărul 1 la Toronto. Liderul mondial Ashleigh Barty are această poziţie. Românca e cap de serie numărul 4, adică exact locul ocupat în momentul de faţă în ierarhia WTA. Nu vor lipsi alte nume mari, precum Karolina Pliskova sau Kiki Bertens, dar va fi prezentă şi învinsa Simonei în finala de la Wimbledon, Serena Williams.

Simona Halep la Rogers Cup. A câştigat de două ori, o dată a fost finalistă şi o dată în semifinale

Jurnaliştii canadieni prevăd un nou succes al Simonei Halep

Cu toate această constelaţie de valori din tenisul feminin prezentă la acest turneu Masters de primă categorie, jurnaliştii canadieni merg pe Simona Halep al treilea succes, performanţă pe care la Toronto a mai atins-o doar Serena Williams. “Deşi a înfruntat probabil cea mai mare jucătoare din istoria tenisului, deşi a avut în faţă o adversară care o bătuse în 9 din cele 10 dueluri precedente, Simona a ripostat grandios. A jucat fenomenal pe cea mai mare scenă a tenisului şi a îngenuncheat-o pe Serena în doar 56 de minute şi în două seturi, 6-2, 6-2.

De-a lungul acestei partide, Simona a comis doar 3 greşeli neforţate – un record pentru o finală feminină de Grand Slam. În drumul spre trofeul Venus Rosewater, numărul 4 în lume a cedat un singur set. De aceea, să nu fim surprinşi dacă vom vedea acelaşi joc superb şi la Toronto.”