Sport

Când joacă Universitatea Craiova în Youth League? Toate detaliile despre competiția europeană în care oltenii s-au calificat în premieră

Universitatea Craiova s-a calificat în premieră în UEFA Youth League după 3-1 cu UTA Arad în finala Ligii de Tineret, iar juniorii oltenilor se pregătesc de parcursul european.
30.05.2023 | 20:18
Cand joaca Universitatea Craiova in Youth League Toate detaliile despre competitia europeana in care oltenii sau calificat in premiera
Când joacă Universitatea Craiova în Youth League?! Toate detaliile despre competiția europeană la care oltenii s-au calificat în premieră. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova se pregătește de cupele europene după triumful în finala Ligii de Tineret împotriva UTA Arad, scor 3-1. Oltenii s-au calificat în premieră în UEFA Youth League, iar pe 5 septembrie 2023 puștii din Bănie își vor afla adversarii din primul tur la tragerea la sorți din Nyon.

Când va juca Universitatea Craiova în Youth League? Toate detaliile despre competiția europeană în care s-au calificat oltenii

Juniorii „alb-albaștrilor” au pornit sărbătoarea după 3-1 cu UTA Arad în Liga de Tineret și calificarea în una dintre cele mai importante competiții europene. FANATIK vă prezintă toate detalii despre UEFA Youth League, dar și când urmează oltenii să își afle adversara din primul tur.

ADVERTISEMENT

UEFA Youth League ajunge la a zecea ediție în sezonul 2023-2024, iar oltenii vor trage tare pentru un loc în fazele avansate ale competiției. Aceasta este împărțită în două părți, ci anume calea campionilor interni și grupele în care vor participa formațiile de juniori ale echipelor calificate în Champions League.

Cele 32 de cluburi calificate în UEFA Champions League vor participa în grupe similare în Youth League, iar alte 32 de formații se vor alătura pe traseul compionilor interni din care face parte și Universitatea Craiova. Lista participantelor va fi confirmată după play-off-ul de calificare în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

Astfel, Universitatea Craiova va trebui să treacă de două tururi în traseul campionilor interni de tineret înaintea play-off-ului. Tragerea la sorți pentru primul tur din Youth League va fi la sediul UEFA din Nyon, iar prima etapă va fi programată pe patru octombrie, urmând ca manșa retur să se dispute pe 25 în aceași lună.

Turul doi din UEFA Youth Leagu se va juca pe opt noiembrie, iar următorul joc este programat la sfârșitul lunii, 29. Tragerea la sorți a play-off-ului va avea loc tot la Nyon pe 19 decembrie și va începe cu data de 6 februarie, fiind faza în care cele opt câștigătoare din traseul campionilor interni vor întâlni formații de pe poziția secundă din grupe.

ADVERTISEMENT

Apoi urmează ca echipele din ambele trasee să se alăture în optimile de finală ale competiției, pe 27, 28 februarie. Astfel, cele opt echipe câștigătoare din play-off se vor înfrunta cu formații care au terminat pe primul loc în UEFA Youth League.

Universitatea Craiova s-a calificat în premieră în UEFA Youth League, iar oltenii pot pune mâna pe aproximativ 250.00 de euro în urma unui traseu bun. În sezonul trecut, AFC Csikszereda Miercurea Ciuc a fost reprezentanta României, însă juniorii clubului din Liga 2 Casa Pariurilor nu au reușit să treacă de Galatasaray în primul tur.

ADVERTISEMENT

Bucurie fără margini după finala Ligii de Tineret la Universitatea Craiova! Ștefan Baiaram a ieșit accidentat după 10 minute cu UTA Arad

Universitatea Craiova și-a asigurat prezența în cupele europene din Liga de Tineret, iar oltenii au adus în Bănie un nou trofeu. După ce au reușit în premieră să meargă în cel mai avansat stagiul al competiției cu grupa U18, oltenii vor fi reprezentanta României în UEFA Youth League.

Ștefan Florescu, antrenorul juniorilor din Bănie, a primit și întăriri de la prima echipă a „alb-albaștrilor” pentru a fi siguri de calificarea în cupele europene. Pe lângă David Sala și Ștefan Baiaram a făcut parte din primul „11” al oltenilor pentru finala cu UTA Arad, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Deși a rezistat doar 10 minute împotriva arădenilor, Ștefan Baiaram s-a putut bucura la final împreună cu juniorii „alb-albaștrilor” care au reușit să marcheze trei goluri fără „decar” pe teren. Micuții „lei” din Bănie le-au prezentat trofeul din Liga de Tineret și spectatorilor de pe stadionul „Ion Oblemenco” la pauza meciului cu Sepsi.


  • 6,00 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 sezonul viitor: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT
Tags: