News

Când nu vor mai fi obligatorii măștile de protecție în România. Anunțul ministrului Nelu Tătaru

04.06.2020 | 12:52
Cand nu vor mai fi obligatorii mastile de protectie in Romania Anuntul ministrului Nelu Tataru
Când nu vor mai fi obligatorii măștile de protecție în România. Anunțul ministrului Nelu Tătaru. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Când nu vor mai fi obligatorii măștile de protecție în România? Iată o întrebare la care mulți vor să afle răspunsul, în condițiile în care numărul infectărilor cu Covid-19 din țara noastră e în continuă scădere.

Când nu vor mai fi obligatorii măștile de protecție în România. Anunțul ministrului Nelu Tătaru

De la 15 mai, odată cu intrarea în vigoare a legii stării de alertă, în România a devenit obligatorie purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise, dar și în zonele aglomerate.

ADVERTISEMENT

La nicio lună de la acest demers legislativ, autoritățile anunță că purtarea măștilor ar putea deveni opțională în viitorul apropiat. Pentru asta, cei din Sănătate spun că trebuie să avem o evoluție pozitivă a pandemiei.

Astfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie în țara noastră atâta timp se vor mai înregistra noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

România ar putea renunța la obligativitatea purtării măștilor în spații închise în momentul în care în țara noastră nu vor mai exista cazuri noi de îmbolnăvire și focare de coronavirus.

”Când nu vom mai avea focare în spitale, la căminele de bătrâni, în diferite zone ale țării, când numărul celor internați la terapie intensivă va scădea, atunci ne gândim să nu mai fie obligatorie măștile de protecție.

ADVERTISEMENT

Până atunci, transmiterea încă se menține și această măsură va fi în vigoare pentru toată populația.”, a declarat Nelu Tătaru, joi, la o întâlnire cu presa.

Ce se întâmplă cu românii care revin în țară după 15 iunie

În aceeași întâlnire de joi, Nelu Tătaru a vorbit despre posibila renunțarea la măsura ca persoanele care călătoresc în alte țări să stea izolate 14 zile la întoarcerea în România.

ADVERTISEMENT

După mijlocul acestei luni, românii care se întorc din anumite țări ar putea să nu mai fie nevoiți să stea în izolare, însă o astfel de decizie nu a fost luată deocamdată și ar putea fi comunicată în jurul datei de 15 iunie, a explicat ministrul Sănătății.

Totodată, ministrul Sănătății mai spune că, odată cu scăderea numărului de cazuri de coronavirus, spitalele de suport își vor relua, ușor-ușor, activitatea normală

ADVERTISEMENT