News

Când poate începe al patrulea val al pandemiei de Covid-19. Anunțul medicului Alexandru Rafila

17.05.2021 | 23:19
Cand poate incepe al patrulea val al pandemiei de Covid19 Anuntul medicului Alexandru Rafila
Când poate începe al patrulea val al pandemiei de Covid-19. Anunțul medicului Alexandru Rafila. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Alexandru Rafila a anunțat, luni, când poate începe al patrulea val al pandemiei de Covid-19 în țara noastră.

În opinia reprezentantului României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), un nou val de infecții ne-ar putea lovi în lunile care urmează.

ADVERTISEMENT

Partea bună în această chestiune, crede actualul deputat PSD, este aceea că ar putea să nu fie foarte multe cazuri, dată fiind campania de vaccinare anti-Covid.

Alexandru Rafila anunță când poate începe al patrulea val al pandemiei de Covid-19

În ultimele săptămâni, de la o zi la alta, numărul de cazuri de Covid-19 a scăzut semnificativ, iar autoritățile au decis relaxarea restricțiilor.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, o voce avizată din medicină, acesta susține însă că ne vom confrunta cu un noul val al pandemiei de coronavirus.

Reprezentantul României la OMS a mai atenționat asupra faptului că am putea trece mai ușor de această criză doar dacă ne vaccinăm și respectăm regulile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

”Poate fi un al patrulea val al pandemiei, să speram ca nu vor fi foarte multe cazuri noi, dar asa evoluează acest tip de infecții.

Dacă ne vaccinăm și dacă se respectă măsurile, s-ar putea să scăpăm mai ușor. Deocamdată am vaccinat doar 20% din cetățeni, ceea ce este foarte puțin. Azi au fost sub 40.000.

ADVERTISEMENT

Nu putem să facem predicții, e posibil să fie la începutul toamnei. Dacă ne uitam la experiența altor țări care au o acoperire vaccinală mai bună, vedem că au deja rezultate mult mai bune”, a precizat Alexandru Rafila la România Tv.

În ultimele 24 de ore, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în România s-au înregistrat 392 de noi cazuri de Covid-19, cele mai puține cazuri noi din 6 iulie 2020 până acum.

Alexandru Rafila, îngrijorat de ritmul vaccinării anti-Covid din România

Recent, Alexandru Rafila a avertizat că există riscul serios ca ritmul vaccinării să scadă întrucât sunt mai multe persoane care fac doza de rapel decât cei vaccinați cu prima doză, caz în care revenirea la restricții va fi din nou necesară.

Deputatul PSD a avertizat că trebuie găsite noi metode de stimulare a vaccinării populației, altfel următoarele săptămâni vor arăta că vaccinarea se face într-un ritm mai redus, iar țintele fixate de către autorități vor fi ratate.

Pe de altă parte, Alexandru Rafila se opune adoptării unor măsuri discriminatorii prin care vaccinații să fie aibă drepturi suplimentare față de cei care încă nu s-au imunizat.

ADVERTISEMENT