Sport

Veste bună pentru fanii lui PSG! Lionel Messi a revenit în Franța după două teste negative

Sărbătorile nu i-au priit lui Lionel Messi. Superstarul lui PSG a petrecut vacanța în Argentina, la Rosario, alături de familie, dar înainte de întoarcerea în Franța a fost depistat cu noul coronavirus.
05.01.2022 | 08:05
Veste buna pentru fanii lui PSG Lionel Messi a revenit in Franta dupa doua teste negative
Veste bună pentru fanii lui PSG! Când poate reveni Lionel Messi pe teren după infectarea cu COVID-19. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
05-01-2022
06:07

Messi a revenit la Paris și e apt pentru derby-ul cu Lyon

Superstarul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, a avut două teste negative la Covid-19 și a putut astfel să revină în capitala Franței.

Conform Marca, fotbalistul argentinian s-a întors deja în Franța, după ce a fost infectat în vacanța petrecută în orașul natal, Rosario, și a fost nevoit să stea în carantină. Înainte de a reveni la antrenamente, Messi va fi supus unor teste suplimentare pentru a afla dacă virusul i-a lăsat vreun fel de sechele fizice.

Dacă toate aceste teste vor fi trecute cu bine, Leo Messi se va putea întoarce pe teren la derby-ul cu Olympique Lyon, programat duminică, 9 ianuarie, de la ora 21.45. Există însă posibilitatea ca antrenorul Mauricio Pochettino să-l menajeze, ținând cont că argentinianul nu s-a mai antrenat de la mijlocul săptămânii trecute, când a intrat în izolare.

În 2022, primul meci de campionat al lui PSG este programat pentru data de 9 ianuarie, atunci când ar trebui să meargă în vizită la PSG.

Șansele ca vicecampioana Franței să îl aibă la derby pe Lionel Messi sunt mici, dar presa din Hexagon vine cu o veste bună.

ADVERTISEMENT

Când poate reveni Lionel Messi la PSG după ce s-a infectat cu coronavirus

Deși s-a infectat cu COVID-19, Lionel Messi este bine din punct de vedere medical, septuplul Balon de Aur făcând o formă ușoară a coronavirusului.

Argentinianul a luat virusul înainte de Revelion, iar timp de mai multe zile a stat izolat, la Rosario, alături de familie.

ADVERTISEMENT

Dacă astăzi, 3 ianuarie, playmaker-ul nu are nicio șansă să fie valid pentru meciul lui PSG din turul doi al Cupei Franței, cu Vannes, acesta ar putea fi surpriza lui Mauricio Pochettino la derby-ul cu Lyon.

Până la meciul de duminică, Messi va mai face un alt test COVID-19 în această săptămână și, dacă va rezultatul va fi negativ, se va putea alătura lotului lui Pochettino.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa șansele sunt mici ca argentinianul să evolueze împotriva lui Lyon, din cauza lipsei de antrenament, dar teoretic ar fi apt de joc.

Probleme mari de lot pentru Paris Saint-Germain

Nu doar Lionel Messi s-a întors din vacanță infectat cu COVID-19. Mauricio Pochettino are bătăi de cap și cu ibericii Sergio Rico și Juan Bernat, dar și cu francezul Nathan Bitumazala. Toți trei sunt în aceeași situație cu Messi.

ADVERTISEMENT

O altă mare pierdere pentru tehnicianul argentinian este cea a lui Neymar, care a petrecut Revelionul în cârje. „Decarul” se află continuare în Brazilia, acolo unde se tratează de accidentarea la gleznă, sub atenta supraveghere a staff-ului lui PSG.

Neymar este așteptat la antrenamente în aproximativ trei săptămâni, conducerea lui PSG sperând ca brazilianul să poată fi folosit în meciul de foc din optimile Ligii Campionilor, turul cu Real Madrid.

A trecut mai bine de o lună de când s-a accidentat Neymar. Se întâmpla în etapa a 15-a din Ligue 1, în victoria lui PSG de la St. Etienne, scor 3-1.

ADVERTISEMENT