News

Când primesc românii voucherele de 700 de lei pentru plata facturilor? Anunțul ministrului Boloș

Ministrul investițiilor Marcel Boloș a vorbit, la rândul său, despre acordarea de vouchere energetice în valoare de 700 de lei.
21.11.2022 | 20:53
Cand primesc romanii voucherele de 700 de lei pentru plata facturilor Anuntul ministrului Bolos
Marcel Boloș, despre acordarea voucherelor energetice. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Aceste vouchere ar urma să fie plătite românilor pentru a trece mai ușor peste plata facturilor din această iarnă. Același lucru a fost susținut și de către ministrul energiei, Virgil Popescu.

Marcel Boloș, anunț despre voucherele energetice

Ministrul investițiilor și fondurilor europene a explicat în ce condiții se vor acorda aceste vouchere și când vor intra în posesia acelor oameni care le ”merită”.

ADVERTISEMENT

”Avem în pregătire ajutorul pentu compensarea facturii la plata energiei, cel pe care l-am discutat și cu Comisia Euroepană când am fost în delegație acum două săptămâni. Avem ajutorul pentru voucherele sociale care sunt destinate pentru alimente, deci cei 50 de euro la două luni, care, asa cum s-a stabilit, va fi valabil pentru tot anul 2023”, a transmis Boloș, conform România TV.

Ministrul a vorbit despre mai multe ”simulări”, care s-a traduce în acordarea unui voucher de 500 sau 700 de lei pe sezon rece, în această iarnă și în iarna viitoare.

ADVERTISEMENT

”Avem două simulări, un ajutor de 500 de lei în cele două sezoane reci: sezonul rece al anului 2022-2023 și sezonul 2023-2024. Deci ar fi, în total, o variantă cu un ajutor de 1.000 de lei în două tranșe sau, varianta a doua, cu 1400 de lei în două tranșe, respectiv 700 de lei pe sezon. Avem două variante în discuție, varianta cu vouchere și a doua variantă este cu sume plătite prin mandat poștal”, a punctat Marcel Boloș.

Ministrul a explicat că voucherele de 50 de euro la două luni au fost anulate pentru că oamenii le jucau la jocuri de noroc sau își luau băutură și țigări de ele.

ADVERTISEMENT

”Motivele pentru care le-am anulat de-a lungul timpului au fost numeroase, de la utilizarea lor în alte scopuri decât cele pentru care le-am acordat, gen jucat la jocuri de noroc sau cumpărarea de tutun și alcool. În jur de 15 mii de carduri din câte avem în ultimele date. Dar acestea sunt în curs de actualizare permanentă”, a punctat Boloș, conform RTV.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a vorbit la rândul său despre alocarea acestor vouchere energetice, cât mai rapid posibil. Asta, pentru că oamenii au nevoie de ajutor inclusiv în această iarnă.

ADVERTISEMENT

”Există în programul de coeziune şi există la Fonduri Europene, la domnul Marcel Boloş, s-a discutat, există două miliarde de euro, dintre care un miliard sunt pentru consumatorii vulnerabili, exact pentru zona de energie, iar un miliard sunt pentru IMM-uri. E vorba de a se da un ajutor pentru iarna aceasta şi un ajutor pentru iarna viitoare, pentru că aceşti bani trebuie cheltuiţi în anul 2023”, a anunțat Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT