Fotbal international

Când revine Karim Benzema după accidentarea suferită înainte de Cupa Mondială. Veste bună pentru francez

”Balonul de Aur”, Karim Benzema, nu va putea evolua la Cupa Mondială din pricina unei accidentări, dar fanii Realului au primit o veste bună legată de atacantul francez.
24.11.2022 | 16:25
Cand revine Karim Benzema dupa accidentarea suferita inainte de Cupa Mondiala Veste buna pentru francez
Când revine Karim Benzema după accidentarea suferită înainte de Cupa Mondială. Veste bună pentru francez. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cu un lot „măcinat” de accidentări, selecționerul Franței, Didier Deschamps, a sperat că va putea conta măcar pe o recuperare de ultimă oră a lui Karim Benzema. Însă, așa cum știți deja, câștigătorul ultimului Balon de Aur a suferit o nouă accidentare la antrenamentele pre-competiție și ratează Cupa Mondială din Qatar. Însă, dacă veștile au fost proaste pentru francezi, nu același lucru se poate spune în cazul celor de la Real Madrid.

Benzema este în plin proces de reabilitare și poate reveni la primul meci al lui Real Madrid

Karim Benzema a fost determinant în trecuta stagiune pentru Real Madrid. Iar prestațiile sale de excepție, încununate cu goluri decisive, i-au adus, pe merit, ”Balonul de Aur”.

ADVERTISEMENT

Toamna însă a fost marcată de ghinion. Jucătorul a suferit accidentare după accidentare. Iar în ultima lună s-a confruntat cu probleme musculare, astfel că a ratat o parte din meciurile programate înaintea pauzei pentru Cupa Mondială.

Astfel că, per total, Benzema a jucat doar 12 dintre cele 21 de meciuri ale lui Real Madrid din toate competițiile în 2022/23. Însă, nefiind vorba despre probleme grave, Didier Deschamps a sperat în refacerea atacantului. Și l-a inclus în lot. Însă acesta s-a reaccidentat la ședințele de pregătire.

ADVERTISEMENT

”Nu a fost într-un duel, era în joc. Totul era sub control, progresa la fel ca și Varane. Nici măcar nu a fost într-un sprint sau după un contact.

Examinările au confirmat, din păcate, o leziune prea mare pentru a sepra în refacerea sa”, a spus Didier Deschamps.

ADVERTISEMENT

Evident, jucătorul a primit permisiunea de a părăsi lotul. Și a plecat direct la Madrid, pentru programul de refacere. Potrivit presei spaniole, acesta a fost conceput și este supervizat de Antonio Pintus, specialistul Realului în astfel de cazuri.

Iar potrivit surselor celor de la AS, Karim Benzema ar trebui să-și revină complet în două săptămâni. Ceea ce ar însemna că poate să fie refăcut complet până la primul meci oficial al Realului, după reluarea competiției.

ADVERTISEMENT

Real Madrid, campioana Spaniei, ocupă actualmente poziția secundă în La Liga. Prima partidă post-Mondial este programată pe 30 decembrie, atunci când ”Galacticii” vor evolua împotriva celor de la Real Valladolid.

ADVERTISEMENT