Sporturi

Când revine pe teren Mihaela Buzărnescu: “Mă pregătesc pentru turneu”

11.09.2018 | 16:35
Cand revine pe teren Mihaela Buzarnescu Ma pregatesc pentru turneu

Când revine Mihaela Buzărnescu în circuitul feminin de tenis. Mihaela a venit cu veşti noi despre când va reveni pe terenul de tenis.

După ce a ratat ultimul Grand Slam al sezonului, US Open, Miki a decis să stea în continuare în afara terenului, pentru a reveni doar la momentul în care se va simţi sută la sută refăcută. Mihaela, care a avut un an 2018 excelent, ajungând în primele 30 de jucătoare ale lumii,  s-a accidentat la gleznă în timpul setului decisiv din turul doi al turneului Masters de la Toronto al meciului cu ucraineanca Elina Svitolina. Au fost momente de şoc pentru toţi cei prezenţi, Mihaela urlând ca din gură de şarpe de durere, situaţie care a impresionat-o profund pe adversara sa, care a venit imediat lângă ea, neştiind cu ce ar putea-l ajuta.

Accidentarea a fost posibilă ca urmare a faptului că suprafaţa de ciment era alunecoasă, în urma picăturilor de ploaie căzute. La fel de adevărat este că Buzărnescu putea evita necazul dacă ar fi menţinut presiunea asupra adversarei sale, care a fost condusă la unb moment dat cu 3-0 şi se părea că va ceda pentru a treia oară consecutiv în faţa Mihaelei. Însă tocmai când lucrurile păreau a merge mai bine Miki a avut o cădere neaşteptată şi Svitolina a preluat conducerea.

Când revine Mihaela Buzărnescu în circuitul feminin de tenis

La ce turneu va evolua Mihaela Buzărnescu după accidentare. Buzărnescu şi-a dorit să se refacă pentru a participa la US Open şi s-a deplasat la New York, pentru acest lucru. Însă, deşi a fost înscrisă pe tabloul principal, a fost nevoită să se retragă cu câteva ore înaintea primului meci, contra cehoaicei Vondrousova.  Această decizie a provocat o reacţie de furie din partea luxemburghezei Minellacare a acuzat-o pe româncă pentru daptul că a stat special până să anunţe retragerea pentru a încasa 27.000 de dolari, adică jumătate din premiul acordat pentru participarea la primul tur.

 

View this post on Instagram

 

Rehab time, work hard to get fit sooner and ready for China tournaments! Thank you @fit4youofficial for your support!Recuperare dupa recuperare, sa fiu cat mai curabd gata pentru turneele din China. Multumesc @fit4youofficial pentru sustinere?✌?@casadevinuricotnari @dr.barbu_dental_clinic @sofibellawear @mizuno_tennis @mygeisha.ro

A post shared by Mihaela Buzarnescu (@miki.buzarnescu) on

Mihaela Buzărnescu va reveni pe teren la turneul de la Wuhan, care se va desfăşura în perioada 23-29 septembrie, competiţie la care Simona Halep va fi principala favorită: “Recuperare după recuperare, să fiu cât mai curând gata pentru turneele din China”, a scris Mihaela Buzărnescu pe contul personal de Instagram. Până atunci, Miki a făcut o surpriză neaşteptată copiiilor de la Şcoală Generală 190 de la Piaţa Sudului cu prilejul deschiderii anului de învăţământ. “Să faceţi sport pentru că este extrem de important pentru sănătatea voastră, dar să nu uitaţi să învăţaţi. Poţi să faci sport de performanţă, dar poate interveni o accidentare, de aceea e bine să nu neglijaţi niciuna dintre activităţi”.

Mihaela Buzărnescu este jucătoarea cu cel mai spectaculos start din circuitul WTA în ultimii doi ani, reuşind o asecensiune incredibilă, de la locul 560 în lume la poziţia 30. Este totodată jucătoarea cu cele mai multe partide disputate în 2018, o adevărată maratonistă a turneeelor. Filozofia Mihaelei este că la aproape 30 de ani trebuie să se bucure de tenis şi să caute să nu rateze nici un prilej de a juca, pentru că nu mai are mulţi ani înainte de petrecut pe teren. Însă la Montreal această filozofie şi-arătat urmările, odată cu accidentarea din meciul cu Svitolina.