Sport

Când revine Virgil van Dijk la Liverpool? Anunțul făcut de Jurgen Klopp

Virgil van Dijk este aproape de revenire. Jurgen Klopp a oferit detalii cu privință la fundașul lui Liverpool.
14.07.2021 | 14:53
Cand revine Virgil van Dijk la Liverpool Anuntul facut de Jurgen Klopp
ADVERTISEMENT

Virgil van Dijk este aproape de o revenire pe gazon. Fotbalistul olandez s-a accidentat acum 9 luni într-o partidă cu Everton și nu a mai jucat deloc de atunci. Cu toate că fundașul lui Liverpool a revenit la antrenamente, Jurgen Klopp nu are de când să-l forțeze în perioada de pregătire, pentru a nu risca o nouă accidentare.

Van Dijk nu e singurul jucător revenit la antrenamentele lui Liverpool. Joe Gomez a revenit și el după o accidentare suferită la antrenamentele pentru naționala Angliei. Liverpool a resimțit din plin absența celor doi pe durata sezonului trecut, când „cormoranii” s-au chinuit până în ultima etapă ca să prindă loc în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Când revine Virgil van Dijk la Liverpool: „Nu sunt la același nivel cu restul jucătorilor”

Cu cei doi reveniți la antrenamente, așteptările pentru sezonul viitor sunt mari, formația antreantă de Jurgen Klopp fiind văzută ca una din principalele canditate la titlu. Deși cei doi s-au recuperat complet, antrenorul german spune că aceştia încă nu sunt la același nivel cu restul echipei și ca o să mai dureze puțin până când vor fi 100%

Joel Matip și Trent Alexander Arnold au revenit și ei la antrenamentele lui Liverpool din Austria. Klopp se așteaptă ca toți patru să ajungă la forma lor de dinainte de accidentări cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Matip s-a accidentat în februarie, când a suferit o lovitură la ligamentele gleznei, în timp ce Arnold a revenit după accidentarea suferită chiar înainte de începerea Campionatului European.

„Virgil și Gomez nu vor avea câte două sesiuni de antrenament deocamdată. În prima sesiune se vor antrena cu echipa, iar a doua sesiune o vor efectua cu Andreas Schlumberger, preparatorul nostru fizic, pentru a îi pune la punct cu condiția fizică.

ADVERTISEMENT

Toți 4 arată bine, chiar foarte bine. Nu știu exact cand vom putea face pasul următor, însă sunt 100% sigur că se va întâmpla în următoarele 4 săptămâni.

“Pentru moment avem un program diversificat”

Joel arată cel mai bine dintre cei 4 și este cel mai aproape de revenirea înapoi la ambele sesiuni de antrenamente. Vedem cum decurge recuperarea lui și după vedem când putem să-l jucăm

ADVERTISEMENT

Trent a avut o accidentare destul de serioasă, dar nu una majoră, aș spune. E și el aproape de 100%, dar pentru un moment avem un program diversificat pentru el. Din când în când se antrenează cu noi, din când în când de unul singur. Nu are rost să-l forțăm”

Liverpool speră să spele rușine de sezonul trecut. Echipa antrenată de Jurgen Klopp abia a reușit să se califice în Champions League și nici nu au reușit să își apăre titlul de campioană. În Champions Legaue, echipa de pe Anfield a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Real Madrid.

Liverpool debutează în sezonul următor împotriva celor de la Norwich, echipă nou promovată.

ADVERTISEMENT
Tags: