News

Când s-ar putea atinge pragul de 7 milioane de români vaccinați anti-Covid. Anunțul medicului Gheorghiță

14.05.2021 | 13:04
Cand sar putea atinge pragul de 7 milioane de romani vaccinati antiCovid Anuntul medicului Gheorghita
ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei de imunizare din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, vineri, când s-ar putea atinge pragul de 7 milioane de cetățeni vaccinați anti-Covid.

Conform datelor puse la dispoziție de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), din 27 decembrie 2020 până în prezent, în România s-au vaccinat anti-Covid 3,789.351 de persoane cu cel puțin o doză.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță anunță luna în care putem avea 7 milioane de vaccinați anti-Covid în România

Autoritățile, prin vocea medicului coordonator al CNCAV, Valeriu Gheorghiță, anunță un obiectiv extrem de îndrăzneț până în debutul lunii august: 7 milioane de imunizați.

Medicul a declarat vineri, la Târgu-Mureş, că obiectivul privind atingerea pragului de mai sus este unul ”realist”, care poate fi atins, însă nu depinde doar de organizarea campaniei de vaccinare, ci şi de disponibilitatea cetăţenilor.

ADVERTISEMENT

”Este un obiectiv deja transmis, este un obiectiv asumat. Noi încercăm să creăm toate modalitățile prin care un număr mai mare de persoane care îşi doresc să se vaccineze să poată să facă acest lucru într-un mod cât mai simplu, cât mai facil, să nu mai fim într-un sistem birocratic.

Avem în momentul de faţă, din fericire, un număr suficient de doze încât să asigurăm vaccinarea unui număr mai mare de persoane.

ADVERTISEMENT

Cred că acest obiectiv (n.r. 7 milioane de vaccinați până în august) este unul realist, putem să îl atingem, dar depinde de noi toţi, nu doar de cât de bine este organizată logistica procesului de vaccinare, ci şi de disponibilitatea oamenilor de a se vaccina”, a spus Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, notează Agerpres.

În apariția sa publică de vineri, dr. Gheorghiță a explicat că disponibilitatea cetăţenilor de a se imuniza este direct legată de cât de bine sunt ei informaţi, făcând apel la vectorii de imagine şi persoanele care se bucură de credibilitate în comunităţi să se implice în campania de vaccinare anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, anunț important privind imunizarea copiilor sub 16 ani

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional a mai anunțat, vineri, că este posibil ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să acorde, luna viitoare, autorizarea pentru vaccinarea copiilor cu vârste sub 16 ani.

Este important să avem autorizarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Posibil ca în următoarea lună să se acorde această autorizare, moment de la care avem deja suficiente doze şi putem începe fără întârziere acest proces de vaccinare folosind logistica actuală, organizarea actuală.

Nu văd un impediment în a avea o activitate continuă care să permită şi accesul acestei grupe de vârstă la vaccinare”, a afirmat acesta, mai notează sursa citată.

Între timp, Statele Unite ale Americii se pregătesc să demareze vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Miercuri, 10 mai, vaccinul Pfizer a fost autorizat de Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

ADVERTISEMENT