ADVERTISEMENT
News

Când s-ar putea călători fără viză în SUA? Soluția propusă de ministrul de externe

Autor: Robert Cristea | 17.05.2021 | 07:40
Când s-ar putea călători fără viză în SUA? Soluția propusă de ministrul de externe
Românii vaccinați nu mai au nevoie de test la intrarea în Spania. De când se va aplica această regulă. Sursa foto: hepta.ro

Ministrul de Externe a explicat condiția care ar ajuta ca românii să poată călători fără viză în SUA. 

ADVERTISEMENT

Bogdan Aurescu propune ca cei cei care nu au șanse să nu mai aplice. Ministrul de Externe a precizat că în acest moment procentul celor care aplică fără să îndeplinească criteriile pentru a obține viza este de 3 ori mai mare decât numărul dorit.

Ministrul a explicat că situaţia României privind obligativitatea obţinerii vizelor de scurtă şedere pe teritoriul SUA este una generată de legislaţia americană. Aceasta prevede o rată de refuz pentru vize de cel mult trei procente, conform Mediafax.

Viză pentru SUA. 10% din cererile românilor sunt refuzate

Conform condiţiilor de călătorie impuse de Statele Unite ale Americii, cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul ţării.

ADVERTISEMENT

Statisticile oficiale arată că americanii refuză cam 10 la sută din vizele cerute de români. Procentul trebuie să ajungă la trei la sută.

„Este, până la urmă, rezultatul unei legislaţii americane, care este destul de strictă şi care prevede o serie de condiţii. Noi am îndeplinit toate aceste condiţii prevăzute de legislaţia americană, cu excepţia condiţiei care se referă la rata refuz.

Plafonul ratei de refuz prevăzut de legislaţia americană – adică transpus în procente numărul de vize care nu sunt acordate atunci când se fac aplicaţii pentru aceste vize de scurtă şedere în Statele Unite – plafonul acesta este de trei la sută din numărul total de solicitări.

ADVERTISEMENT

În momentul de faţă, noi nu suntem la acest plafon. În momentul de faţă suntem în jur de 9-10 la sută, or, această situaţie nu este imputabilă nici autorităţilor române, nici autorităţilor americane, ci se referă exact la situaţia neîndeplinirii condiţiilor de către cetăţenii români, fiecare în parte, care aplică pentru a obţine viză”, a afirmat Bogdan Aurescu duminică, la Prima Tv, conform G4media.

Care este cea mai populară viză pentru SUA

Există 18 tipuri, iar cele mai populare sunt pentru afaceri şi turism – viza B. Acestea costă 160 de dolari.

ADVERTISEMENT

Viza SUA de tip F pentru studenţi are acelaşi preţ, în timp ce lucrătorii temporari şi angajaţii solicită viza de tip H care costă 190 de dolari.  Taxele de procesare a vizei SUA nu se returnează şi nu pot fi transferate altor persoane.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!