News

Când s-ar putea relua negocierile de pace Rusia – Ucraina. Fost șef al forțelor NATO: ”Peste 6 luni, Putin va fi într-o situație dificilă”

Negocierile de pace Rusia - Ucraina nu mai sunt de multe săptămâni un subiect de actualitate. Un fost șef al forțelor NATO spune că acestea pot începe peste 6 luni, atunci când ”Putin va fi într-o situație dificilă”.
16.08.2022 | 21:21
Cand sar putea relua negocierile de pace Rusia  Ucraina Fost sef al fortelor NATO Peste 6 luni Putin va fi intro situatie dificila
Fost șef al forțelor NATO: ”Putin știe că a făcut o greșeală gravă invadând Ucraina”. Când s-ar putea relua negocierile de pace. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pacea între Rusia și Ucraina pare a fi extrem de departe. Armata lui Putin are ca obiectiv precis cucerirea întregii regiuni Donbas. În replică, ucrainenii, dispunând de armament vestic, declanșează contraofensive devastatoare.

Fost șef al forțelor NATO: ”Putin știe că a făcut o greșeală gravă invadând Ucraina”. Când s-ar putea relua negocierile de pace

Fostul șef al forțelor NATO din Europa, americanul James Stavridis, anticipează o reluare a negocierilor de pace, însă peste o jumătate de an.

ADVERTISEMENT

În opinia acestuia, președintele rus Vladimir Putin regretă că a luat decizia de a invada Ucraina, ”dar nu va recunoaște niciodată acest lucru”, a spus fostul lider NATO.

Întrebat dacă Putin este conștient că invadarea Ucrainei a fost o greșeală, Stavridis a spus: ”Cred că la ora două dimineața, când se trezește, își dă seama că a făcut o greșeală. Public, nu va admite asta. Niciodată”, spune Stavridis la un post de radio american, conform BusinessInsider.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește momentul așteptat de o întreagă planetă, cel al negocierilor de pace, acesta ar putea avea loc, însă doar peste 6 luni, atunci când armata lui Vladimir Putin ar putea să aibă dificultăți.

”Aș spune că în 6 luni va fi într-o poziție foarte dificilă”, a adăugat Stavridis, subliniind că în acel moment pot începe negocierile de pace.

ADVERTISEMENT

”Epuizează capacitatea. Aş spune că peste 6 luni va fi într-o situaţie foarte dificilă. De cealaltă parte a câmpului de luptă, Zelenski are de recunoscut că răbdarea Occidentului şi fluxul consistent de bani şi arme nu este infinit.

Cred că în ultimă instanţă ambii factori vor determina taberele să vină către un fel de negociere”, a mai punctat cadrul militar din SUA.

ADVERTISEMENT

SUA estimează la 80.000 numărul victimelor în rândul armatei ruse

Recent, Pentagonul estima că Rusia a suferit până la 80.000 de victime din 24 februarie, data de debut a invaziei, până în prezent.

În opinia lui James Stavridis, numărul morților și al răniților în tabăra armatei lui Putin s-ar apropia de 70.000.

ADVERTISEMENT