News

Când s-ar putea termina războiul din Ucraina. Ce dată a anunțat premierul britanic 

 Premierul britanic a anunțat când s-ar putea încheia războiul Rusia-Ucraina. Potrivit spuselor sale, acest conflict pare a dura mai mult decât am crede.
22.04.2022 | 17:12
Cand sar putea termina razboiul din Ucraina Ce data a anuntat premierul britanic
Ziua când războiul din Ucraina s-ar putea încheia. Sursa foto: hepta/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Războiul Rusia-Ucraina este departe de a se încheia prea curând. Cel puțin, asta dă de înțeles premierul britanic, Boris Johnson, anunțând momentul când se va termina acest conflict.

Ziua când se va încheia războiul Rusia-Ucraina

Boris Johnson a spus că invazia Rusiei în țara vecină se va finaliza abia la sfârșitul anului 2023. Premierul Regatului Unit consideră realistă o astfel de posibilitate.

ADVERTISEMENT

”Aceasta este o posibilitate realistă, da, bineînţeles, preşedintele rus Vladimir Putin are o armată imensă (…). El a făcut o greşeală catastrofală.

Singura opţiune pe care o are acum este să continue să încerce să-şi folosească abordarea îngrozitoare, bazată pe artilerie, pentru a încerca să-i zdrobească pe ucraineni”, a declarat premierul Marii Britanii, într-o conferință de presă de la New Delhi, relatează The Economic Times.

ADVERTISEMENT

Amabasada Regatului Unit la Kiev urmează a se redeschide

De altfel, Boris Johnson a anunțat că în curând Ambasada Regatului Unit la Kiev se va redeschide. El a lăudat rezistența armatei ucrainene în fața rușilor.

”Forţa extraordinară şi succesul preşedintelui Zelenski şi al poporului ucrainean cu privire la rezistenţa afişată în faţa forţelor ruse la Kiev înseamnă că pot anunţa, astăzi (n.r. vineri), că în curând, săptămâna viitoare, ne vom redeschide ambasada din capitala Ucrainei”, a mai afirmat oficialul englez.

ADVERTISEMENT

Printre toate acestea, Boris Johnson a ținut să aducă și un omagiu diplomaţilor britanici care sunt în Ucraina, încă de la izbucnirea războiului. El a mai dat asigurăr că Anglia va sprijini în continuare poporul ucrainean.

”Regatul Unit şi aliaţii noştri nu vor urmări pasiv cum Putin continuă acest atac (…)Ce că am văzut aici, în New Delhi, cred că este una dintre cele mai vechi democraţii din lume şi cea mai mare democraţie din lume.

ADVERTISEMENT

O democrație care ămâne unită şi se confruntă cu anxietăţile noastre comune referitoare la autocraţii şi constrângerea autocratică din întreaga lume şi acţionează împreună cu scopul de a ajuta ţările noastre să devină mai sigure şi mai prospere”, a mai spus Johnson.

Rusia și Ucraina se luptă în continuare. Țările au ajuns la ziua 58 de conflict.

ADVERTISEMENT