Life

Când să nu mergi în Grecia. Care este, de fapt, perioada perfectă pentru o vacanță de vis

Când să nu mergi în Grecia? Dacă vrei o vacanță de vis, ai grijă ce perioadă alegi. Nu toate lunile din an sunt perfecte.
10.06.2023 | 21:37
Cand sa nu mergi in Grecia Care este de fapt perioada perfecta pentru o vacanta de vis
Când să nu mergi în Grecia. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Când să nu mergi în Grecia? Această țară a devenit destinația preferată a românilor. Prețurile sunt accesibile, mâncărurile delicioase, iar peisajele sunt pe măsură. Totuși, ar fi bine să ne gândim de două ori la perioada pe care o alegem.

Când să nu mergi în Grecia

Grecia este de departe una dintre cele mai apreciate destinații turistice din Europa. În plin sezon însă, unele lucruri ar putea fi chiar neplăcute. Tocmai din acest motiv, ar fi bine să iei în calcul anumite aspecte importante.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei o vacanță liniștită în Grecia, este bine să știi când să nu mergi acolo. Probabil știi deja că riști să te confrunți cu o aglomerație destul de mare. De asemenea, este bine să iei în calcul și vremea, dar și temperatura apei.

Dacă ești o persoană care vrea să facă și economie, află că doar în anumite perioade te poți bucura de prețuri accesibile. Cum alegi deci perioada perfectă pentru o vacanță în Grecia? Vei afla în următoarele rânduri.

ADVERTISEMENT

Cei care au călătorit des în Grecia spun că lunile iulie și august nu sunt cea mai bună alegere. Dacă vrei într-adevăr o vacanță de vis fără aglomerație și prețuri piperate, mai bine îți schimbi sejurul.

Perioada perfectă pentru o vacanță relaxantă

Cea mai perfectă perioadă pentru o vacanță în Grecia este în luna septembrie. În primul rând temperaturile sunt chiar mai ridicate decât în România. Acestea ajung chiar și până la 27 de grade în prima parte a lunii.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, plaja unde vei merge va fi una mult mai liberă, iar vacanța ta va fi una cu adevărat relaxantă. Nu trebuie să îți faci griji nici pentru caniculă și nici pentru o apă prea rece, pentru că și temperatura apei este una cu adevărat plăcută.

Dincolo de asta, mai gândește-te și la prețuri. Dacă în plin sezon acestea pot fi aproape similare cu cele din România, începând cu luna septembrie intervin reducerile. Astfel, o cazare poate ajunge chiar și la jumătate de preț.

ADVERTISEMENT

Dacă alegi să mergi în Grecia deci în luna septembrie poți să te bucuri din plin de numeroase lucruri. Nu doar că eviți aglomerația, dar vei avea cu adevărat o vacanță cât se poate de liniștită. Și timpul de la frontieră ar putea fi de asemenea unul ceva mai scăzut decât în timpul verii.

ADVERTISEMENT