Iată când e bine să adaugi sarea în ciorbă pentru a putea obține un gust deosebit. Este secretul bucătarilor de top, iar preparatul tău va ieși ca la restaurant dacă îl aplici.
Ciorba se numără printre felurile de mâncare preferate ale românilor, consumate mai ales la prânz. Există mai multe moduri în care aceasta se poate prepara și poate fi doar de legume, dar și cu carne.
Indiferent dacă prepari ciorbă de văcuță, de perișoare sau de pui, e bine să ții cont de cantitatea ingredientelor folosite, dar și de alți pași foarte importanți.
Dacă vrei să te asiguri că prepari o ciorbă delicioasă, trebuie să ai în vedere anumite detalii. Un moment important este acela în care adaugi sarea.
Pentru a găti cele mai bune preparate, trebuie să adaugi sarea la momentul potrivit. Dacă ții cont de acest aspect, atunci gustul mâncărurilor va fi unul delicios, lucru valabil și pentru ciorbă.
În cazul ciorbei, nu trebuie să adaugi niciodată sarea în timpul gătirii. Acest ingredient ar trebui adăugat la final, după bulion, pentru a nu se “dizolva”. Dacă pui sarea prea devreme, este posibil ca aceasta să nu se mai simtă în mâncare.
Totodată, este bine să ai grijă și la cantitatea de sare folosită în ciorbă. În cazul în care ai scăpat prea multă, nu trebuie să intri în panică sau să arunci ciorba, pentru că există o soluție.
Într-o astfel de situație, poți adăuga un cartof în ciorbă. Datorită bucăților mici ale cartofului, sarea în exces va fi absorbită pe măsură ce este gătită.
Atunci când vrei să prepari o ciorbă de pasăre de curte, spre exemplu, trebuie să adaugi bulion astfel încât aceasta să fie savuroasă, dar să aibă și culoare.
În timpul fierberii legumelor și a cărnii pentru ciorbă, trebuie neapărat să înlături spuma care se formează deasupra. Dacă nu faci acest lucru, atunci ciorba va avea un gust amar, care nu va fi pe placul tău și al celor dragi.
Ciorba se poate prepara în multe feluri, în funcție de preferințele fiecărei persoane. Important este să folosești cantitățile potrivite și să adaugi ingredientele care îi vor oferi un gust delicios.