Life

Când se bea, de fapt, cafeaua. Înainte sau după micul dejun

Când este bine să bem cafea? Înainte sau după micul dejun? Iată ce au descoperit câțiva cercetători britanici referitor la acest tip de consum.
03.12.2022 | 14:44
Cand se bea de fapt cafeaua Inainte sau dupa micul dejun
Cum ne afectează sănătatea cafeaua pe stomacul gol. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Mulți oameni sunt dependenți de cafea, iar unii își iau zilnic energia din această băutură și o consumă chiar înainte de micul dejun, adică pe stomacul gol.

Cafea pe stomacul gol sau după micul dejun? Ce spun oamenii de știință

Însă, cafeaua pe stomacul gol nu are deloc beneficii asupra organismului nostru. O echipă de cercetători de la Centrul pentru Nutriție, Exercițiu și Metabolism de la Universitatea din Bath (Anglia) a analizat consecințele cafelei de dimineață și ale somnului întrerupt.

ADVERTISEMENT

O cafea neagră, tare, consumată imediat ce ne-am trezit, ne dăunează controlului zahărului din sânge, mai ales atunci când nu am dormit prea bine și ne simțim epuizați.

De asemenea, cafeaua pe stomacul gol a crescut cu 50% răspunsul la glucoza din sânge, iar cofeina poate provoca rezistența la insulină.

ADVERTISEMENT

”Știm că aproape jumătate dintre noi ne vom trezi dimineața și, înainte de a face orice altceva, vom bea cafea. – intuitiv, cu cât ne simțim mai obosiți, cu atât cafeaua este mai tare.

Acest studiu este important și are implicații de anvergură asupra sănătății, deoarece până acum aveam cunoștințe limitate despre ceea ce face acest lucru asupra corpului nostru, în special pentru controlul metabolic și al zahărului din sânge.”, a declarat James Betts, profesor și co-director al Centrului pentru Nutriție, Exerciții și Metabolism, din cadrul Universității Bath.

ADVERTISEMENT

 Cafeaua se consumă după micul dejun

Cercetătorul menționat ne sugerează ca soluție salvatoare a sănătății noastre să evităm, așadar, cafeaua dinainte de micul dejun. Este necesar prin a ne începe ziua cu mâncatul și apoi cu o cafea.

”Controlul zahărului din sânge este afectat atunci când primul lucru cu care corpul nostru intră în contact este cafeaua, mai ales după o noapte de somn perturbat.

ADVERTISEMENT

Am putea îmbunătăți acest lucru mâncând mai întâi și apoi bând cafea mai târziu, dacă simțim că încă avem nevoie de ea. Știind acest lucru poate avea beneficii importante pentru sănătate pentru noi toți”, a mai transmis James Betts, unul dintre cercetători, într-un articol din British Journal of Nutrition.

ADVERTISEMENT