News

Când se dă sesiunea specială de la Evaluarea Naţională 2020. Ce elevi pot participa

13.06.2020 | 18:06
Cand se da sesiunea speciala de la Evaluarea Nationala 2020 Ce elevi pot participa
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune când se dă sesiunea specială de la Evaluarea Naţională 2020, sesiune la care vor participa toți elevii ce vor avea temperatura peste 37,3 grade, vor fi internați sau se vor afla în carantină la data în care se desfășoară sesiunea oficială a examenului.

Când se dă sesiunea specială de la Evaluarea Naţională 2020

Concret, această sesiune specială va avea loc la două săptămâni după cea oficială, respectiv începând cu data de 29 iunie. Astfel, în contextul epidemiologic actual, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat ordinul privind organizarea acestei sesiuni pentru absolvenții care nu vor putea participa la examenul oficial

ADVERTISEMENT

Se întâmplă lucrul acesta în vederea asigurării egalității de șanse. De asemenea, Anisie a mai anunţat că elevii care din motive medicale vor participa la sesiunea specială a Evaluării Naţionale sau Bacalaureatului şi care au susţinut una dintre probe în prima sesiune nu vor susţine din nou acea probă.

Ce elevi pot participa la sesiunea specială de la Evaluarea Naţională 2020

“Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele.

ADVERTISEMENT

Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională (…)

(…) şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română”, a mai zis Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, ministrul Educaţiei a ţinut să specifice că elevii care vor susţine Evaluarea Naţională în această sesiune specială, nu vor fi în niciun fel prejudiciaţi la admiterea la liceu, mai ales că probele din a doua sesiune se vor încheia în 4 iulie.

Vă readucem aminte că prima etapă de admitere la liceu a fost programată pentru 10 iulie. Și la această a doua sesiune se vor păstra măsurile de prevenire a răspândirii Sars-Cov-2, astfel că masca de protecție rămâne obligatorie.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020. În acest caz, înscrierea va avea loc în perioada 22-26 iunie.

Pe 29 iunie, va fi proba scrisă de Limba și literatura română, pe 30 iunie, cea la matematică, iar pe 1 iulie, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi afișate pe 2 iulie, iar contestațiile vor fi judecate până pe 4 iulie.

”La aceste sesiuni speciale, vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, se arată într-un ordin semnat de ministrul Monica Anisie.

Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale

22-26 iunie 2020 – înscrierea candidaţilor
29 iunie 2020 – Limba şi literatura română
30 iunie 2020 – Matematică
1 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă
2 iulie 2020 – afişarea rezultatelor (ora 12.00)
2 iulie 2020 – depunerea contestaţiilor (între orele 14.00 – 19.00)
4 iulie 2020 – afişarea rezultatelor finale (după ora 12.00).

 

 

ADVERTISEMENT