News

Când se dau pensiile în decembrie 2022 și în ianuarie 2023. Cele plătite în numerar vor avea întârzieri

Marius Budăi a făcut un anunţ important referitor la plata pensiilor. Ministrul a explicat cum se vor efectua plăţile în următoarele două luni
26.11.2022 | 22:36
Cand se dau pensiile in decembrie 2022 si in ianuarie 2023 Cele platite in numerar vor avea intarzieri
Bătrânii îşi vor primi banii la timp, spune Marius Budăi Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Angajaţii Poştei Române nu se vor putea bucura de minivacanţa de 1 decembrie, care va debuta marţi. Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, aceştia se vor întoarce la lucru vineri, 2 decembrie, pentru a face plăţile pentru ca pensiile să fie achitate până pe 15 decembrie.

Marius Budăi dă asigurări că pensiile vor fi plătite la timp în ianuarie

Marius Budăi a făcut precizări şi la pensiile din luna ianuarie, care vor fi crescute cu 12,5% faţă de luna decembrie. Ministrul a dat asigurări că pentru pensionarii cu card acestea vor intra în conturi în 12-14 ianuarie, în timp ce pensiile în numerar vor întârzia o zi sau două.

ADVERTISEMENT

“Calendarul în plata la cont pe card se păstrează, aşa cum se ştie, în 12-14 ale lunii. Este început de an, o zi-două va fi decalată plata cu efectuarea plăţilor.

Dar comprimăm plăţile şi aşa cum am beneficiat întotdeuna de sprijinul Poştei Române şi chiar acum, în 2 decembrie, când este liber, se vor face plăţi. Cu siguranţă vom asigura aceste plăţi”, a spus Marius Budăi sâmbătă seara, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul s-a referit şi la situaţia voucherelor pentru plata energiei, care urmează să le fie acordate categoriilor vulnerabile, admiţând că mecanismul de folosire al acestora poate fi îmbunătăţit pe parcurs.

“Orice mecanism la început de implementare poate părea greoi şi aşa cum a fost şi cu voucherele pentru alimente, dacă vom întâmpina anumite probleme, le vom îndrepta. Important este să ajungă la cetăţeni”, a mai declarat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Practic, românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale pe întregul an 2023, după cum a anunţat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Ajutorul financiar vine din fonduri europene şi va fi distribuit de două ori pe an, în tranşe de câte 700 de lei.

ADVERTISEMENT

Cardurile pentru încasarea ajutoarelor vor fi emise şi distribuite de Poşta Română, iar listele cu beneficiari vor fi întocmite de Ministerul Muncii.

ADVERTISEMENT