News

Când se deschid cazinourile și casele de pariuri? Anunțul făcut de un consilier guvernamental. Exclusiv

22.05.2020 | 12:41
Cand se deschid cazinourile si casele de pariuri Anuntul facut de un consilier guvernamental Exclusiv
Când se deschid cazinourile și casele de pariuri? Anunțul făcut de un consilier guvernamental. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Guvernul pregătește deja următoarele măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare de la data de 1 iunie. Astfel, terasele se vor deschide însă restaurantele, casele de pariuri și cazinourile vor mai avea de așteptat.

Când se deschid cazinourile și casele de pariuri: “Casele de pariuri și cazinourile, tot pe 15 iunie”

FANATIK a stat de vorbă cu Sorin Constantinescu, expert al industriei de gambling. Consilierul guvernamental pe probleme de jocuri de noroc a anunțat data la care se vor deschide casele de pariuri și cazinourile, aceasta fiind 15 iunie:

ADVERTISEMENT

“După planul de relaxare al Guvernului, restaurantele ar urma să se deschidă la data de 15 iunie. Iar, din calculele noastre, cei care își vor permite, vor deschide casele de pariuri și cazinourile tot atunci, pe 15-20 iunie.

Noi am fost închiși o dată cu restaurantele și închiși o dată cu restaurantele. După declarația primului ministru și a celorlalți miniștri care spuneau că restaurantele se vor deschide pe data de 15 iunie, așa o vom face și noi”, a spus Sorin Constantinescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului pe domeniul jocurilor de noroc
Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului pe domeniul jocurilor de noroc

“Estimările mele sunt că 20 sau chiar 30% dintre cei care operau înainte de criza COVID-19 nu vor mai putea deschide”

Domeniul jocurilor de noroc a fost și el afectat de această pandemie de coronavirus, iar aproximativ 20 sau 30% dintre cei care au operat în această industrie nu vor mai putea deschide după ce vor intra în vigoare regulile de relaxare:

“Statul încasează taxele și impozitele trimestrial, iar cei care vor vrea să deschidă trebuie să plătească în avans cele trei luni. Sunt foarte puțini cei care aveau puși deoparte niște bani deoparte pentru că în această industrie se investește de la lună la lună.

ADVERTISEMENT

Așa că estimările mele sunt că 20 sau chiar 30% dintre cei care operau înainte de criza COVID-19 nu vor mai putea deschide. Vorbim aici de la cazinouri până la casele de pariuri de cartier. Însă, afectați vor fi, în special, operatorii mici. Va fi greu dacă nu au un capital serios de redeschidere.

La casele de pariuri aproximativ jumătate din încasări provin tot de la slot machines, din păcănele. Așa că, vă dați seama că această criză a afectat foarte mult acest domeniu”, a spus Constantinescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În acest moment, casele de pariuri și cazinourile operează doar online, însă o altă lovitură primită de acestea în perioada de pandemie este oprirea tuturor activităților sportive și automat a pariurilor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: