Când se deschid mall-urile. Ultimele informații oferite de Raed Arafat

Traian Terzian   
în HotNews
28/05/2020, 07:49
Când se deschid mall-urile. Ultimele informații oferite de Raed Arafat
Autoritățile au anunțat că începând cu data de 1 iunie vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare, iar multă lume se întreabă când vor fi deschise mall-urile. Sursă foto: Hepta

Autoritățile au anunțat că începând cu data de 1 iunie vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare, iar multă lume se întreabă când vor fi deschise mall-urile.

Când se deschid mall-urile

Mari adepți ai petrecerii timpului la mall, românii așteaptă cu nerăbdare vești despre redeschiderea centrelor comerciaale după criza provocată de coronavirus, însă Raed Arafat nu crede că acest lucru se va întâmpla prea curând.

”Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (n.r. – joi) ce spun specialiștii. Greu de spus dacă de pe 15 iunie”, a declarat secretarul de stat în Ministerul de Interne la Antena 3.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că nu vrea să lanseze o dată pentru deschiderea mall-urilor până ce subiectul nu va ajunge pe masa comisiei și a spus că o decizie finală o va lua împreună cu colegii săi.

Măsurile de relaxare vor ține cont și de exemplele altor țări

Raed Arafat a precizat că la hotel se poate merge și în acest moment și crede că activitățile în aer liber vor fi mai relaxate, deși se vor păstra, în continuare, anumite restricții.

”O să ajungem cu siguranță la o normalitate și sper să avem o perioadă în care oamenii să poată să meargă și să aibă un concediu cât mai aproape de normal, dar cu măsurile care sunt de compensare”, a menționat șeful DSU.

Măsurile de relaxare vor ține cont și de exemplele altor țări, a mai precizat Raed Arafat, care spune că, până în acest moment, autoritățile au reușit să limiteze răspândirea noului coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că de la 1 iunie vor fi aplicate noi măsuri de relaxare. Demnitarul a spus că terasele vor fi redeschise în condițiile în care se va putea păstra distanțarea fizică.

Președintele Asociației Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, crede că România a trecut cu bine peste momentul dificil reprezentat de prima etapă a măsurilor de relaxare.

Închide ×