News

Când se deschide, de fapt, metroul din Drumul Taberei. Anunț oficial de la Metrorex

02.10.2019 | 20:08
Cand se deschide de fapt metroul din Drumul Taberei Anunt oficial de la Metrorex
ADVERTISEMENT

Directorul general al Metrorex Marin Aldea a luat parte de un eveniment legat de proiectele de investiții din România și a dezvăluit care este stadiul lucrărilor la metroul din Drumul Taberei. În plus, magistrala 5 se pare că se va deschide mai repede decât ne-am fi așteptat.

Care este stadiul construcțiilor la tronsoul 5 de metrou

Știm cu toții că metroul din Drumul Taberei este de ani buni în construcție și tot nu este finalizat. Bucureștenii care locuiesc în sectorul 6 al Capitalei așteaptă cu sufletul la gură să fie deschis tronsonul 5 de metrou. Iată că acum directorul general al Metrorex Marin Aldea a dat cărțile pe față și a vorbit despre stadiul lucrărilor, dar și despre data când speră să fie dată în folosință această magistrală.

ADVERTISEMENT

„Pe magistrala 5 de metrou, Râul Doamnei – Pantelimon avem în lucru secţiunea Râul Doamnei – Eroilor. Proiectul e împărţit în trei secţiuni: Râul Doamnei – Eroilor, Eroilor – Iancului şi Iancului – Pantelimon. La acest moment se lucrează la prima secţiune care are o valoare de circa 730 de milioane de euro, finanţată din fonduri europene rambursabile”, a declarat Marin Aldea în cadrul evenimentului „Upgrade România – Ediția II: Soluții pentru finanțarea marilor proiecte de investiții ale României” organizat de DCMedia Group.

Metroul din Drumul Taberei va fi gata în curând
Termenul de finalizare pentru magistrala 5 este finalul anului 2019. Sursa foto: playtech.ro

Când vor putea circula bucureștenii cu metroul din Drumul Taberei

Directorul general al companiei Metrorex spune că lucrările la magistrala 5 de metrou sunt efectuate în proporție de 90%. Așadar, sunt șanse foarte mari ca bucureștenii să circule cu metroul din cartierul Drumul Taberei chiar la finalului anului 2019.

ADVERTISEMENT

„Termenul de finalizare pe care noi l-am propus este decembrie 2019. Stadiul fizic actual de execuţie este de circa 90%, ceea ce înseamnă pe lucrările de structură de 97% şi pe lucrările de finisaje de 85%”, a adăugat directorul general al Metrorex Aldea, scrie dcnews.ro.

De asemenea compania Metrorex le-a dat bucureștenilor în urmă cu ceva timp o altă veste bună. O stație nouă se va construi pe Magistrala 2, Berceni-Pipera, potrivit unui comunicat de presă. Momentan stația de metrou se realizează la suprafață și va fi situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură.

ADVERTISEMENT