Reprezentanții Domeniului Schiabil Transalpina Voineasa au anunțat, spre nerăbdarea iubitorilor de schi, că pârtia Transalpina se va deschide turiștilor la 1 decembrie. Potrivit administratorului Transalpina Voineasa, prețurile vor rămâne la nivelul celor de anul trecut.
Pârtia Transalpina se va deschide la 1 decembrie, de Ziua Națională a României, potrivit administratorului Domeniului Schiabil transalpina Voineasa, Adrian Iepure. În plus, amatorii de schi au primit și alte vești bune, mai precis că prețurile nu au crescut ci vor fi ca cele de anul trecut.
„Raportat la condițiile actuale meteo, am vrea și sperăm să reușim să deschidem în minivacanța de 1 Decembrie iar, dacă nu se poate, ținta noastră este 15 decembrie”, a declarate Adrian Iepure, scrie Newsweek.
Administratorul Domeniului Schiabil Transalpina Voineasa a declarat că pentru anul acesta „strategia a fost să menținem prețurile”, în ciuda creșterii TVA-ului.
„Strategia noastră pentru anul acesta ar fi să menținem prețurile, chiar dacă TVA-ul a crescut. O să suplimentăm cu o strategie de marketing mai aparte. La fel ca și anul trecut, skipass-ul pentru o persoană adultă va costa 170 lei”, a spus Adrian Iepure.
Potrivit site-ului Domeniului Schiabil Transalpina Voineasa, prețul skipass-ului (o zi) este de 170 de lei pentru un adult, 155 de lei pentru elevi (peste 14 ani) /studenți, 105 lei pentru elevi (7-14 ani) și 50 de lei pentru copii cu vârsta sub șapte ani. De preciat că skipass-ul nu este transferabil.
Potrivit aceleiași surse, pârtia de schi se află pe domeniul schiabil Voineasa (la N-V de județul Vâlcea). De la Voineasa până la Ski Resort Transalpina sunt aproximativ 34 de kilometri.
Pârtia de schi Transalpina este considerată de amatorii sporturilor de iarnă ca unul din locurile unde se schiază cel mai bine în România, dincolo de stațiunile aglomerate din Valea Prahovei. Avantajele sunt o infrastructură modernă, zăpadă naturală aproape tot sezonul și nu este foarte aglomerată, scrie Turistul Liber.
În topul preferințelor se află și stațiunea Straja, din Hunedoara, cu pârtii atât pentru debutanți cât și pentru avansați, un domeniu schiabil de 26 kilometri lungime.
Un alt loc apreciat este Domeniul Schiabil Șureanu (între Alba și Hunedoara) , care are zece pârtii și 14 kilometri de domeniu schiabil. Pârtiile beneficiază de zăpadă naturală, sunt bine întreținute dar au grad de dificultate mai mare, ceea ce le recomandă doar schiorilor experimentați.