News

Când se deschide Pasajul Doamna Ghica. Restricții de trafic timp de trei luni în București

Primarul Nicușor Dan anunță că Pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat în curând, fiind estimate restricții de trafic de trei luni pentru a fi finalizat.
08.11.2022 | 14:22
Cand se deschide Pasajul Doamna Ghica Restrictii de trafic timp de trei luni in Bucuresti
Pasajul Doamna Ghica, gata la vară. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan și primarul sectorului 2 Radu Mihaiu au verificat stadiul lucrărilor la pasajul de la Doamna Ghica.

Pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat la vară

Pentru ca acest pasaj să fie gata, e nevoie ca traficul în zonă să fie restricționat timp de trei luni, asta pentru ca pasajul să fie inaugurat cândva în vara viitoare.

ADVERTISEMENT

În consecință, potrivit lui Nicușor Dan, circulația tramvaiului va fi întreruptă pe ambele sensuri pe Șoseaua Colentina până la 21 martie. STB va introduce, de asemenea, o linie de autobuz pentru a-i ajuta pe oameni.

”Pentru toată structura metalică, termenul este începutul lunii martie. Începând de vineri o să fie restricţii pentru realizarea acestei bucăţi de pasaj care trece deasupra intersecţiei. Asta înseamnă că nu mai circulă tramvaiul.

ADVERTISEMENT

În loc de tramvai o să fie o linie de autobuz, care suplineşte. Pe sensul către centrul oraşului, maşinile vor circula pe linia de tramvai. Pasajul va fi inaugurat în vara anului viitor”, a transmis Nicuşor Dan.

Totodată, Radu Mihaiu a anunțat că tramvaiele nu vor mai circula în intersecție, dar că traseul va fi ”acoperit” de autobuzul 621. Așadar s-au luat măsuri ca intersecția să nu fie blocată complet.

ADVERTISEMENT

”Sensurile dinspre Colentina înspre Obor vor circula, deocamdată, în perioada următoare, pe linia de tramvai, celălalt sens fiind neafectat. Cu trecerea etapelor, se va circula invers, deci se va bloca sensul dinspre Obor înspre Colentina şi se va circula în sens invers pe liniile de tramvai. Breteaua dinspre Colentina către Petricani va rămâne deschisă”, a transmis primarul Sectorului 2, îndemând pe toată lumea să folosească aplicația Waze pentru a se descurca în trafic.

Potrivit datelor oficiale, citate de Gândul, restricțiile de circulație vor fi impuse în intervalul 11 noiembrie 2022 – 10 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT

Restricțiile anunțate sunt:

  • Blocarea totală a părții carosabile a Șoselei Colentina sens spre Obor în intersecția cu Strada Doamna Ghica (din 11.11.2022, ora 04:00);
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica, între Șos. Colentina și intrarea pe rampa Petricani;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica, între intrarea pe rampă Petricani și Șos Colentina;
  • Întrerupere circulație tramvai pe Șos. Colentina pe ambele sensuri (până în data de 21.03.2023);

De asemenea, traficul auto pe trei benzi pe Șoseaua Colentina, sensul spre Obor, va fi restricționat pe o bandă de dreapta spre Bulevardul Lacul Tei și două înainte, spre Obor.

Autoritățile transmit că stația de tramvai va deveni și stație pentru autobuzele care vor prelua aici traficul de călători. Totodată, Radu Mihaiu a anunțat că pe șantier se va lucra iarna, însă nu și noaptea, pentru a nu deranja locuitorii.

ADVERTISEMENT
Tags: