News

Când se deschide sezonul vacanțelor în Grecia. Toți turiștii vor avea nevoie de ”pașaport de sănătate”

22.04.2020 | 17:24
Cand se deschide sezonul vacantelor in Grecia Toti turistii vor avea nevoie de pasaport de sanatate
ADVERTISEMENT

Sezonul vacanțelor în Grecia va fi unul mult mai scurt în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile de la Atena impun și o serie de obligații pentru turiștii care vin în acest an în țara lor.

Când se deschide sezonul vacanțelor în Grecia. Toți turiștii vor avea nevoie de ”pașaport de sănătate”

Oficialii din ministerul turismului elen doresc să impună controale stricte și asigurări ferme că străinii care vor veni în vacanță nu sunt infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, toți cei care plănuiesc vacanțe în Grecia pentru vara lui 2020 trebuie să știe că nu pot intra pe teritoriul acestei țări fără un așa-numit ”pașaport de sănătate”.

Ce presupune acest act? Ei bine, dat fiind faptul că țările de origine ale turiștilor care vin anual în Grecia sunt lovite crunt de COVID-19, autoritățile de la Atena le cer tuturor să aibă la îndemână un act prin care să certifice faptul că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Haris Teoharis, Ministrul turismului din Grecia, a declarat că anul acesta sezonul turistic va fi mult mai scurt decât în ​​mod obișnuit și a dezvăluit că turiștii care sosesc și pleacă din țară vor avea nevoie de așa-numitul ”pașaport de sănătate coronavirus”.

Sezonul turistic din Grecia debutează în iulie

Sezonul vacanțelor din Grecia va debuta în luna iulie, conform informațiilor oferite de autorităților de la Atena. Mai mult, în Grecia se vor deschide treptat activitățile economice și viața socială a cetățenilor încă de la începutul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Grecia, cunoscută ca fiind una dintre destinațiile cele mai vizitate de turiști în timpul verii, a transmis că va prezenta săptămâna viitoare un plan de revenire la normal, ce va fi aplicat gradual, pentru a preveni orice regres al infecțiilor cu noul coronavirus.

Țara se află în carantină totală până pe 27 aprilie, iar de luni primele măsuri de relaxare vor fi aplicate pentru sistemul judiciar.

ADVERTISEMENT

În comparație cu alte state europene care au întârziat mult instituirea măsurilor de distanțare socială, autoritățile de la Atena s-au mișcat destul de rapid în lupta cu COVID-19. Prin măsurile impuse, pe teritoriul Greciei s-au înregistrat doar 2400 de cazuri de infecție cu coronavirus și 121 de decese.

ADVERTISEMENT