Care este intervalul de timp recomandat pentru a dezgheța frigiderul. Este necesar să faci asta pentru o bună funcționare a aparatului, mai ales că acesta este folosit constant și nu are parte de o pauză, asemenea altor dispozitive din casă.
Intervalul de timp ideal pentru a dezgheța frigiderul, recomandat de experți, este de 6 luni. Adică, această acțiune trebuie efectuată de două ori pe an, iar dacă nu-ți dai seama când ai făcut-o ultima dată, analizează stratul de gheață format.
Formarea gheții este normală, însă dacă aceasta depășește un centimetru grosime, atunci aparatul electrocasnic va începe să consume mai multă energie electrică, pentru că funcționează precum un strat izolator.
De asemenea, alimentele păstrate în congelator nu vor mai fi răcite corespunzător, ceea ce poate duce la alterarea lor. Astfel, dacă folosești frigiderul la capacitatea sa maximă, ar putea fi nevoie să-l dezgheți de 3-4 ori pe an.
Totodată, este important și procesul prin care faci asta. Pentru început, deconectează aparatul de la priză și apoi lasă ușile deschise. Astfel, aerul cald va pătrunde mai ușor în interior, iar dezghețarea se va realiza mai rapid.
Golește frigiderul și înconjoară-l cu prosoape absorbante, inclusiv pe raftul de jos, deoarece gheața se va transforma, curând, în apă. Iar dacă nu vrei să aștepți ore întregi, pune o oală cu apă fierbinte, acoperită cu un prosop, în interior.
Pentru o dezghețare rapidă, apa fierbinte trebuie schimbată la fiecare 10 minute, iar stratul de gheață din congelator sau frigider va dispărea rapid, scutind, astfel, ore bune.
După dezghețare, este foarte important cum cureți frigiderul. Trebuie să ștergi atât pereții, cât și fiecare raft în parte, pentru a te asigura că toată murdăria a fost îndepărtare și că nu mai există riscul contaminării cu bacterii.
Nu ai nevoie de produse scumpe neapărat. Este de ajuns să utilizezi un pulverizator, apă distilată, o periuță veche de dinți, detergent lichid de vase, oțet și bicarbonat de sodiu.
Mai întâi, curăța rafturile cu un burete îmbibat în apă caldă și detergent de vase. Curăță-le temeinic, apoi clătește-le bine și șterge-le cu o cârpă din microfibră pentru a preveni depunerile de calcar.
În interior, poți să folosești o soluție obținută din oțet și apă caldă, în cantități egale. Pune soluția într-un recipient cu pulverizator, stropește interiorul frigiderului și las-o să își facă efectul timp de 4-5 minute.
Cu o cârpă moale, șterge apoi totul, inclusiv rafturile de pe ușă. În cazul în care există pete de mânecare, freacă locul cu o periuță veche de dinți și bicarbonat de sodiu.
De asemenea, la exterior, curăță frigiderul tot cu detergent și apă călduță. De menționat este că este esențial să cureți garnitura ușii frigiderului, deoarece acolo se acumulează murdăria. Aplică soluția de apă și oțet pentru curățare, iar în zonele mai greu accesibile poți folosi bețișoare de urechi.
Nu uita că este recomandat să cureți anual și partea din spate a frigiderului. Folosește un aspirator pentru a elimina praful acumulat, fără să uiți să te ocupi de zona de sub frigider, scrie cumsa.ro.