Sport

Când se dispută finala în proba de 100 de metri liber la CM de înot! David Popovici este favorit să obţină, din nou, aurul

David Popovici a reușit o cursă fabuloasă și s-a calificat în finala probei regină de 100 de metri la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta.
21.06.2022 | 20:10
Cand se disputa finala in proba de 100 de metri liber la CM de inot David Popovici este favorit sa obtina din nou aurul
David Popovici este primul campion din istoria înotului românesc. Sursă foto: Getty Images
ADVERTISEMENT

David Popovici a reușit o nouă cursă de senzație după ce a câștigat aurul mondial în proba de 200 de metri și s-a calificat în finala cu record mondial de juniori și la 100 de metri.

Când va concura David Popovici în finala probei regină a natației: 100 de metri liber

David Popovici s-a calificat în finala la 100 de metri cu cel mai bun timp, 47.13 și a recuperat senzațional pe ultimii 50 de metri, când nici măcar nu se afla între primii trei.

ADVERTISEMENT

Marea finală va avea loc miercuri, 22 iunie, de la ora 19:22, ora României și va fi transmisă în direct de către Televiziunea Națională Română.

David Popovici este favorit și în proba de 100 de metri, unde s-a calificat cu cel mai bun timp, al nouălea cel mai bun din istoria cursei.

ADVERTISEMENT

Senzația înotului românesc va primi pentru aurul de la 200 de metri suma de 20.000 de dolari, iar dacă va triumfa și în proba de 100 de metri își va dubla premiul. O medalie de argint este premiată de Federaţia Internaţională de Nataţie cu 15.000 de dolari, în timp ce pentru bronz ar putea primi 10.000 de dolari.

David Popovici, în al nouălea cer după titlul mondial: „Am avut o cursă foarte bine gândită”

David Popovici este extrem de cerebral deși are doar 17 ani și a explicat cum a reușit să domine categoric cursa de la un cap la altul: „Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

ADVERTISEMENT

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează.

Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm. Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui.

ADVERTISEMENT

Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta”, a spus David Popovici la conferința de presă, citat de lead.ro.

ADVERTISEMENT