Fotbal international

”Dibu” Martinez i-a adus titlul mondial lui Leo Messi! Record incredibil de penalty-uri salvate în carieră, dintre care 4 chiar în Qatar

Argentina a învins Franţa la loviturile de departajare în marea finală a Campionatului Mondial 2022, iar eroul sud-americanilor a fost portarul Emiliano ”Dibu” Martinez.
18.12.2022 | 20:01
Dibu Martinez ia adus titlul mondial lui Leo Messi Record incredibil de penaltyuri salvate in cariera dintre care 4 chiar in Qatar
Argentina a câștigat pentru a treia oară în istorie Cupa Mondială, iar unul dintre cei care au contribuit decisiv la marele succes este portarul Emiliano ”Dibu” Martinez. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
18-12-2022
18:15

”Dibu” Martinez, eroul Argentinei

Argentina a câștigat pentru a treia oară în istorie Cupa Mondială, iar unul dintre cei care au contribuit decisiv la marele succes este portarul Emiliano ”Dibu” Martinez.

Jucătorul lui Aston Villa a parat patru penalty-uri pe durata turneului final și a avut o contribuție uriașă la încoronarea Argentinei. După ce apărase șuturile lui Virgil van Dijk și Steven Berghuis în sfertul cu Olanda, Martinez a recidivat și în finala cu Franța.

Învins de două ori de Kylian Mabppe de la 11 metri în 120 de minute, portarul argentinian și-a luat revanșa la loviturile de departajare. El a apărat șutul lui Kingley Coman și l-a intimidat pe Aurelian Tchouameni, care a tras pe lângă poartă.

Emiliano Martonez, în vârstă de 30 de ani, s-a confruntat cu 23 de penalty-uri de-a lungul carierei, iar în 12 dintre ele nu a primit gol. 

Ultima oară când finala Cupei Mondiale a fost câștigată la loviturile de departajare se întâmpla în 2006, când Italia învingea Franța. Pe lângă Campionatul Mondial, Emiliano Martinez s-a confruntat ultima oară cu un penalty în meciul din Premier League Aston Villa – Fulham, când Aleksandar Mitrovic l-a executat pe portarul argentinian.

În ceea ce privește ultimul penalty apărat, Emiliano Martinez i-a refuzat golul lui Bruno Fernandes într-un meci Aston Villa – Manchester United, în stagiunea precedentă. Totuși, fostul portar al lui Arsenal a contribuit decisiv la victoria Argentinei la penalty-uri în fața Columbiei la Copa America 2021, când a salvat trei execuții. 

18-12-2022
15:34

Încă un record stabilit de Messi la Mondiale

Lionel Messi a mai stabilit un record fabulos la Cupa Mondială, după ce a deschis scorul în finala împotriva Franței.

Starul naționalei Argentinei a devenit primul jucător din istorie care a înscris în toate fazele la o ediție de turneul final. Messi a marcat cu Arabia Saudită și Mexic în grupele, cu Australia în optimi, cu Olanda în sferturi, cu Croația în semifinale și cu Franța în finală.

Golul reușit în ultimul act al Cupei Mondiale este cel de-al 97-lea marcat pentru echipa națională a Argentinei.

18-12-2022
14:56

Messi a doborât recordul lui Matthaus

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, este titular în finala împotriva Franței și astfel doboară recordul de meciuri jucate în istorie la Cupa Mondială.

Starul sud-american este la a 26-a prezență la un turneul final și îl depășește pe germanul Lothar Matthaus, care a jucat în 25 de partide. Top 5 este completat de nemțul Miroslav Klose (24), Paolo Maldini (23) și Cristiano Ronaldo (22).

18-12-2022
14:22

Stația de metrou ”Argentina” din Paris a fost redenumită

Staţia de metrou ”Argentina” din Paris, situată pe magistrala 1 din capitala Franței, a fost redenumită ”Allez Les Bleus!” cu ocazia finalei Cupei Mondiale din Qatar.

Șefii metroului parizian au anunțat că această schimbare este una temporară.

În 2018, după triumful Franţei la Cupa Mondială din Rusia, şase staţii de metrou au fost redenumite. Dintre acestea, ”Charles De Gaulle – Stea” a devenit ”Avem două Stele”, în timp ce staţia ”Notre-Dame” s-a numit ”Notre Didier Deschamps”.

18-12-2022
12:55

Argentina trebuie să învingă „blestemul lui Drake” pentru a câștiga Cupa Mondială

Argentina are un meci extrem de dificil în finala Campionatului Mondial din Qatar. „Pumele” trebuie să o învingă pe Franța, campioana mondială en-titre, dacă vrea să pună mâna pe trofeu. Echipa condusă de Lionel Scaloni, însă, mai are un obstacol de depășit. 

Campioana Mondială din 1978 și 1986 trebuie să treacă peste provocarea „blestemul lui Drake”. Canadianul este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din lume, însă nu este la fel de inspirat și când vine vorba de fotbal. 

Blestemul rapper-ului canadian spune că orice echipă și-ar alege pentru a o susține sfârșește prin a dezamăgi. Cea mai recentă echipă de pe lista artistului este Canada, care la prima participare a părăsit Cupa Mondială fără niciun punct. 

Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, Drake a precizat că următoarea echipă pe care o va susține este formația lui Lionel Scaloni. „Voi lua Argentina, el va lua Franța. Va fi o atmosferă grozavă”, a fost pariul lui Drake cu un prieten. De altfel, Drake a și plasat un pariu de 1 milion de dolari pe Argentina pentru a câștiga trofeul. Va încasa 1,75 milioane de dolari dacă pariul se dovedește corect de această dată. 

Astfel, cântărețul canadian ar putea să-i dea peste cap planurile lui Lionel Messi care încearcă să cucerească primul trofeu mondial cu naționala Argentinei. De-a lungul timpului, Drake pierdut sume considerabile de bani la pariuri pentru că nu a fost inspirat în alegeri. 

Rapper-ul a pierdut peste 2 milioane de dolari după ce a pariat pe fostul campion UFC Israel Adesanya în misiunea de a-și apăra titlul în fața lui Alex Pereira. De asemenea, Drake a rămas fără 649.000 de dolari pentru că a mizat pe victoria Barcelonei cu Real Madrid în El Clasico, la începutul sezonului.

17-12-2022
20:56

Messi și Mbappe, protagoniști în L'Equipe înaintea finalei

Cotidianul L’Equipe prefațează marea finală a Cupei Mondiale dintre Argentina și Franța în numărul care va apărea pe piață duminică, 18 decembrie.

Celebra publicație franceză a folosit o poză în care starurile celor două formații, Lionel Messi și Kylian Mbappe, sărută mult râvnitul trofeu, iar titlul este ”Pentru eternitate”.

argentina - franţa finala campionatului mondial 2022

”După 1998 și 2018, ‘albaștrii’ lui Didier Deschamps pot câștiga al treilea titlu mondial din istorie, al doilea consecutiv, dacă se impun în fața Argentinei”, au mai scris jurnaliștii de la L’Equipe.

17-12-2022
19:24

Giroud ar putea rata finala din cauza unei accidentări

Atacantul francez Olivier Giroud are probleme medicale și sunt șanse mari să înceapă pe banca de rezerve finala împotriva Argentinei.

Conform L’Equipe, la antrenamentul de sâmbătă seară, selecționerul Didier Deschamps a testat o linie de atac cu Marcus Thuram în partea stângă, Kylian Mbappe în centru și Ousmane Dembele în dreapta, ceea ce înseamnă că Giroud va fi doar rezervă.

Toți ce 24 de jucători ai Franței au participat la ultima ședință de pregătire, iar în centrul defensivei s-a încercat o variantă cu Ibrahima Konate și Dayot Upamecano. Însă, francezii consideră că Raphael Varane va fi greu de scos din echipa de start. Pe benzi au fost testați Jules Kounde și Theo Hernandez.

La mijloc se pregătește o linie cu Antoine Griezmann, Aurelian Tchouameni și Adrien Rabiot.

17-12-2022
16:48

Benzema nu va juca în finala cu Argentina

În ultimele zile s-a speculat pe faptul că atacantul Karim Benzema, refăcut după accidentare, ar putea revenit în lotul Franței pentru finala împotriva Argentinei, dar selecționerul Didier Deschamps a ținut să lămurească subiectul.

Întrebat în conferinţa de presă despre revenirea lui Benzema, tehnicianul a vorbit tranșant: ”Dacă nu răspund, o să spuneţi că sunt iritat, aşa că vreau să clarific. Sunt jucători accidentaţi înainte de competiţie, Karim se numără printre ei. Am 24 de jucători de gestionat.

O astfel de întrebare este o situaţie incomodă pentru ei. Nu mă ocup de invitaţiile pentru jucătorii accidentaţi sau pentru foştii jucători. Unii vor fi acolo, alţii nu, nu ştiu”, a declarat Deschamps, conform L’Equipe.

17-12-2022
12:57

Lionel Scaloni și Emiliano Martinez, încrezători înaintea meciului Argentina - Franța, finala Cupei Mondiale din Qatar

Argentina este la un pas să își adjudece al treilea trofeu mondial din istorie. Emiliano Martinez, eroul „pumelor” din meciul cu Olanda și Lionel Scaloni, selecționerul sud-americanilor, au susținut conferința de presă înaintea partidei cu Franța din marea finală, duminică, 18 decembrie, ora 17:00. 

Emiliano Martinez este încrezător înaintea duelului cu selecționata lui Didier Deschamps. Portarul lui Aston Villa a mărturisit că susținerea energică din tribună reprezintă un mare avantaj în fața francezilor.

„Este o nebunie. Am pierdut cu Arabia Saudită, dar ne-am menținut optimismul. Știam încă de la meciul cu Mexic că fiecare meci este o finală. A fost un drum greu, dar am vrut să luptăm. Simțim suportul fanilor. Parcă jucăm în Argentina, așa e atmosfera din tribune.

Este un mare avantaj pentru noi. I-am analizat foarte bine pe francezi. Au jucători de top, un portar excepțional. Dar avem și noi resurse. Vrem să jucăm cât de bine putem. Am câștigat Copa America în Brazilia. Ei erau favoriți. Acum e la fel. Lumea spune că Franța e favorită.

Dar avem cel mai bun jucător din toate timpurile și cu o defensivă bună, putem câștiga titlul mondial. Pe Messi îl văd foarte fericit. Ca orice argentinian. Este cel mai bun jucător. Evoluează atât de bine și ne dă atât de multă energie.

A fost un drum dificil ca să ajung aici, mereu am fost un luptător. Argentina nu mă știa ca jucător, eram foarte tânăr când am plecat. A trebuit sa îmi ajut familia. Acum, toată țara mă susține în această finală. Este foarte emoționant. Va fi dificil să nu mă gândesc prin tot ce am trecut ca să ajung aici.

Dar voi fi concentrat și mă voi gândi să opresc mingea, asta e tot ce pot și trebuie să fac. Făceam un grătar cu prietenii în Argentina în 2014. Am plâns când am pierdut cu Germania. Știu ce înseamnă să fii fan, de aia știu ce înseamnă pentru ei acest meci. Și am o conexiune specială cu acești suporteri.

Eu sunt doar un tip normal. Când lucrurile merg bine, nu simt euforie. Încerc să dau cât mai multe autografe, să fac poze, să fiu apreciativ cu toți fanii. La fel va fi și când mă voi întoarce în Argentina”, a declarat Emiliano Martinez, la conferința de presă premergătoare meciului Argentina – Franța. 

Lionel Scaloni a avut doar cuvinte de laudă la adresa principalului inamic din echipa Franței, Kylian Mbappe. Totuși, selecționerul Argentinei este convins că lupta se va da nu doar la nivelul lui Messi și Mbappe, ci la nivelul întregii echipe. 

Antrenorul sud-american a dezvăluit că „pumele” vor face tot posibilul pentru a evita loviturile de departajare. „Cred că meciul de mâine va fi un efort colectiv, nu individual. Mbappe este un jucător excepțional, dar Franța are o echipă valoroasă, care muncește pentru el și asta îl face și mai bun.

Dar Mbappe este un jucător excelent și foarte tânăr. Poate doar să fie și mai bun. Sunt într-un loc de vis pe care oricine și-l dorește. Sunt selecționerul Argentinei în finala Cupei Mondiale. Trebuie să ne bucurăm de acest drum, de această familie. Este ceea ce mi-a dat Argentina. Când te bucuri de un lucru, poți să scoți maximum.

Suntem în punctul culminant, vreau să spun că am jucători care fac parte din această familie și au contribuit, dar nu sunt aici. Cel mai mare succes este că toți acești jucători simt că fac parte din familie și se bucură de aceste momente.

Vor intra în istorie. Din prima zi am vrut să facem echipa națională pentru orice argentinian. Voiam ca fiecare jucător să aibă șansa să poarte acest tricou și să dea totul. Avem jucători care pot să ne facă fericiți, dar dacă nu se va întâmpla, știm că au dat totul pentru echipă și au purtat cu mândrie acest tricou.

Avem arme pentru acest meci. Nu va fi un meci între Messi și Mbappe, ci între Argentina si Franța. Sunt mulți jucători care pot face diferența. Îmi pare rău pentru fanii care au venit și nu pot intra pe stadion.

Dar nu depinde de noi. Stadionul are o anumită capacitate, sper să poată intra cât mai mulți. Faptul că au venit fani alături de noi, aici, este un mare sacrificiu pentru noi. Despre virusul de care ați menționat, am înțeles că au fost infectați câțiva jucători francezi. Dar nu știm mai bine ca voi. Avem aceleași informații.

Speram ca Messi la ultimul său meci să ridice trofeul. Este cel mai important meci și ar fi cel mai frumos scenariu pentru Messi și Argentina. Planul nostru este clar. Știm cum trebuie să atacăm, o să fim atenți la toate aspectele. Încercăm să evităm penalty-urile. Dacă ajungem acolo, o să încercăm să îi alegem pe cei mai buni executanți.

Referitor la emoții: trăim în Argentina. Este clar că există un entuziasm extraordinar. Oamenii sunt fericiți, fotbalul este foarte emoționant pentru noi. Am văzut atât de multe imagini minunate cu fanii și asta mă emoționează. Ca om, simt aceste lucruri și de aia m-ați văzut cu lacrimi in ochi. 

Finalele se câștigă, nu se joacă. Este destul de adevărat. Dar mai întâi trebuie să jucăm. Și vreau să o facem ca la meciurile trecute. Nu mai sunt multe de spus. M-am gândit cum să jucăm. Sunt sigur ca veți afla peste câteva ore cum voi juca. O să am o discuție cu echipa, le voi spune, apoi o sa aflați și voi”, a spus Lionel Scaloni, la conferința de presă. 
 

17-12-2022
09:51

Fostul internațional francez, André-Pierre Gignac, vrea ca Argentina să câștige Cupa Mondială pentru Messi

André-Pierre Gignac a făcut o declarație care ar putea să-i supere pe internaționalii francezi înaintea finalei Cupei Mondiale din Qatar. Atacantul lui Tigres, fost component al naționalei „Cocoșului Galic”, își dorește ca Argentina să câștige finala Cupei Mondiale pentru Lionel Messi. 

„Sunt francez, dar mi-ar plăcea să-l văd pe Messi ridicând Cupa Mondială pentru că o merită, pentru toată cariera lui”, a declarat André-Pierre Gignac.

Fostul atacant al lui Marseille, Gignac, a fost prezent cu Franța la Cupa Mondială din 2010, dar și la Campionatul European din 2016, când a fost aproape să înscrie golul decisiv în finala cu Portugalia, însă șutul său a lovit doar bara.

17-12-2022
08:24

FIFA nu îl lasă pe Volodimir Zelenski să vorbească înaintea finalei Cupei Mondiale

Volodimir Zelenski a vrut să profite de notorietatea pe care o produce finala Cupei Mondiale din Qatar și ar fi vrut să țină un discurs înainte de fluierul de start al Campionatului Mondial din Qatar. 

Președintele Ucrainei voia să adreseze un mesaj oamenilor printr-un material video pe ecranele uriașe ale arenei Lusail Iconic Stadium care găzduiește marea finală a Cupei Mondiale. Principala idee pe care Zelenski a vrut să o promoveze a fost pacea mondială. 

Inițiativa președintelui Ucrainei a fost respinsă de forul mondial, iar Gianni Infantino, președintele FIFA, a ținut să explice motivul pentru care a refuzat propunerea președintelui ucrainean. 

„Suntem o organizație globală și nu discriminăm pe nimeni. Apărăm valori, drepturile omului și drepturile tuturor la Cupa Mondială.

 Miliardele de oameni care urmăresc turneul la televizor au propriile lor probleme. Vor doar să urmărească fotbal 90 sau 120 de minute fără să se gândească la nimic, doar să se bucure de un moment de plăcere și fericire. 

Vrem să le acordăm un timp în care să poată uita de problemele lor și să se bucure de fotbal”, a declarat Gianni Infantino, potrivit CNN

16-12-2022
21:29

Zinedine Zidane a refuzat invitația Federației Franceze de Fotbal la Cupa Mondială din Qatar

Federația Franceză de Fotbal a trimis invitații foștilor internaționali francezi, care au contribuit la performanțele selecționatei „Cocoșului Galic” de-a lungul timpului, de a asista, pe viu, la finala Cupei Mondiale din Qatar care le pune față în față pe Argentina și Franța. 

Șefii fotbalului din Hexagon au pus la dispoziție un avion pentru foștii fotbaliști, însă ideea nu l-a încântat pe Zinedine Zidane care a refuzat invitația la doar câteva zile după ce Didier Deschamps și-a prelungit contractul cu Franța.

Fostul antrenor al lui Real Madrid este printre puținii francezi care au refuzat invitația. Pe Lusail Iconic Stadium își vor face apariția 20 de foști câștigători ai Campionatului European din 1984, ai Cupei Mondiale din 1998, Euro 2000 și ai Cupei Mondiale din 2018.

Alături de Real Madrid, Zinedine Zidane a cucerit trei trofee UEFA Champions League și a cucerit în două rânduri titlul în La Liga. 

16-12-2022
15:45

Raphael Varane și Ibrahima Konate acuză simptome de gripă înaintea finalei Cupei Mondiale

Problemele de lot continuă pentru Didier Deschamps. Raphael Varane și Ibrahima Konate au acuzat simptome de gripă și ar putea rata marea finală a Campionatului Mondial din Qatar. 

Fundașii centrali ai formației „Cocoșului Galic” au lipsit de la antrenamentul echipei de pe stadionul Al-Sadd. De asemenea, Aurelien Tchouameni, care se resimte după o lovitură la șold și Theo Hernandez, lovit la genunchi, nu au fost prezenți la antrenamentul condus de Didier Deschamps. 

Konate și Varane, cei doi fotbaliști din centrul defensivei franceze, s-au simțit rău în cursul zilei de vineri. Prezența lor în finală este pusă sub semnul întrebării, deși, deocamdată, în lotul Franței nu există îngrijorare cu privire la prezența celor doi fotbaliști în meciul cu Argentina. 

16-12-2022
07:23

Coman, Rabiot și Upamecano, apți pentru finală

Confruntat cu probleme de lot pe toată durata Cupei Mondiale, selecționerul Franței, Didier Deschamps, a mai primit și vești bune înaintea finalei cu Argentina.

Conform L’Equipe, jucătorii Kingsley, Coman, Adrien Rabiot și Dayot Upamecano vor fi apți pentru finală. Coman a absentat de la antrenamentul de joi seară din cauza unor probleme virale, dar starea sa de sănătate nu este deloc îngrijorătoare.

Veștile sunt bune și în ceea ce îi privește pe Rabiot și Upamecano, care au lipsit de la semifinala cu Maroc. Mijlocașul a efectuat alergări alături de preparatorul fizic, în timp ce fundașul s-a pregătit normal alături de rezervele din meciul cu Maroc.

15-12-2022
20:50

Lionel Messi a lipsit de la ultimul antrenament al Argentinei

Lionel Messi le dă emoții suporterilor argentinieni înaintea meciului cu Franța din marea finală a Cupei Mondiale din Qatar. Septuplul Balon de Aur a lipsit în cursul zilei de joi de la antrenamentul formației lui Lionel Scaloni din cauza unor probleme medicale. 

Fotbaliștii sud-americani au avut parte de o zi liberă după ce s-au calificat en-fanfare în finala Cupei Mondiale după 3-0 împotriva Croației. Fotbaliștii din lotul Argentinei s-au reunit la antrenament cu trei zile înaintea partidei cu Franța, însă din efectivul echipei a lipsit Lionel Messi. 

„Decarul” naționalei Argentinei a acuzat un disconfort la gamba piciorului stâng și nu a vrut să forțeze la ultimul antrenament, potrivit Footmercato. Lionel Scaloni a primit și vești bune înaintea partidei cu formația din Hexagon. Angel Di Maria a devenit eligibil de joc după răceala care l-a încercat în ultimele zile. 

15-12-2022
16:22

Szymon Marciniak va arbitra finala Campionatului Mondial din Qatar dintre Franța și Argentina

Szymon Marciniak din Polonia va arbitra finala Campionatului Mondial din Qatar care le va pune față în față pe Franța și Argentina, duminică, 18 decembrie, ora 17:00. 

„Centralul” polonez a aritrat două meciuri la Cupa Mondială din Qatar, iar în ambele au fost implicate Franța și Argentina. În prima partidă, Marciniak a condus Franța – Danemarca, scor 2-1, în etapa a 2-a din grupa D pe 26 noiembrie. 

În a doua partidă, arbitrul polonez a oficializat meciul dintre Argentina și Australia, scor 2-1 în faza optimilor de finală ale Cupei Mondiale pe 3 decembrie. Szymon Marciniak este arbitru FIFA din 2011 și se regăsește în categoria Elite din 2016. 

„Centralul” din Polonia a condus trei meciuri la Euro 2016, două partide la Cupa Mondială din 2018 și Supercupa Europei în urmă cu patru ani. 

De asemenea, finala mică în care se vor confrunta Croația și Maroc va fi condusă de Abdullah Al-Jassim din Qatar. 

15-12-2022
09:28

Selecționerul Marocului susține Franța în finala cu Argentina

Walid Regragui (47 de ani), selecționerul Marocului, a recunoscut că va susține Franța în finala Campionatului Mondial din Qatar.

Deși naționala „Cocoșului Galic” i-a eliminat în semifinale, antrenorul nu uită că Franța a fost a doua lui casă: „Am dat maximum. Au mers cât de departe au putut. Vom susține Franța acum”, a fost sincer Walid Regragui.

Regragui a jucat în Franța la FC Paris, Toulouse, Ajaccio, Dijon și Grenoble. 

Campionatul Mondial 2022 se apropie cu paşi rapizi de sfârşit. Ştim finala turneului, care se va disputa între Argentina şi Franţa, în timp ce Croaţia şi Maroc se vor duela sâmbătă pentru medalia de bronz.

Când se dispută Argentina – Franţa, finala Cupei Mondiale 2022

Argentina şi Franţa se vor duela duminică, de la ora 17:00, în finala Campionatului Mondial din Qatar 2022. Meciul se va disputa pe stadionul “Lusail Stadium”, care are o capacitate de 88.966 de locuri, şi va fi transmis la TV de TVR 1.

ADVERTISEMENT

Pe lângă marele trofeu, câştigătoarea finalei va încasa un premiu de 42.000.000 de dolari din partea FIFA. De cealaltă parte, vicecampioana mondială va primi 30.000.000 de dolari.

Când se joacă Croaţia – Maroc, finala mică de la CM 2022

Sâmbătă, de la ora 17:00, se va disputa meciul dintre Croaţia şi Maroc, finala mică a Campionatului Mondial 2022. Partida este programată pe stadionul “Khalifa International”, care are o capacitate de 45.857 de locuri, şi va fi transmisă de TVR 1.

ADVERTISEMENT

Miza meciului este medalia de bronz, iar locul 3 aduce şi un premiu financiar de 27.000.000 de dolari. Învinsa din finala mică se va mulţumi cu 25.000.000 de dolari.

Drumul Argentinei până în finala Campionatului Mondial 2022

Argentina a început cu stângul aventura de la Campionatul Mondial 2022, după înfrângerea surprinzătoare în faţa Arabiei Saudite, scor 1-2. Cu pericolul unei eliminări ruşinoase, “pumele” s-au trezit şi au învins Mexicul (2-0) şi Polonia (2-0), ceea ce le-a asigurat locul 1 în Grupa C.

ADVERTISEMENT

În optimile de finală, Argentina a trecut de Australia, scor 2-1, însă “cangurii” au fost la un pas să împingă meciul în prelungiri, după o ratare uriaşă la ultima fază. Sud-americanii şi-au făcut viaţa grea cu Olanda, după ce au condus cu 2-0, fiind egalaţi în minutul 90+11 de batavi. Calificarea în semifinale a fost decisă la loviturile de departajare, unde elevii lui Lionel Scaloni s-au impus cu 4-3.

Contra Croaţiei, chiar dacă se anunţa un meci foarte greu, Argentina a făcut spectacol şi s-a impus categoric, scor 3-0. “Pumele” revin astfel în finala unui Campionat Mondial la 8 ani de la ultima ispravă. În 2014, argentinienii au fost învinşi, în ultimul act, de Germania.

ADVERTISEMENT

Drumul Franţei până în finala Campionatului Mondial 2022

Franţa a fost prima echipă care şi-a asigurat calificarea în optimile de finală, după 4-1 cu Australia şi 2-1 cu Danemarca. În ultima etapă din Grupa D, Didier Deschamps şi-a permis să-şi menajeze titularii, dar “Les Bleus” a fost învinsă de Tunisia, scor 0-1.

În optimile de finală, Franţa a avut o misiune facilă şi a învins Polonia, scor 3-1. Sfertul cu Anglia a fost pe muchie de cuţit, iar Harry Kane putea să trimită meciul în prelungiri, însă a ratat un penalty pe final de meci şi campioana mondială s-a impus cu 2-1.

Contra Marocului, în semifinale, misiunea se anunţa una facilă, iar Theo Hernandez a reuşit să deschidă scorul rapid, în minutul 5. Pe finalul partidei, Randal Kolo Muani, introdus pe teren în minutul 79, a închis tabela la 2-0 pentru Franţa, după doar câteva zeci de secunde.

ADVERTISEMENT