Fotbal international

Când se joacă Astana – CFR Cluj în turul 1 preliminar din Champions League! Dorin Rotariu revine ca adversar în România

18.06.2019 | 15:41
Cand se joaca Astana  CFR Cluj in turul 1 preliminar din Champions League Dorin Rotariu revine ca adversar in Romania

CFR Cluj joacă împotriva lui FC Astana, echipa lui Dorin Rotariu.Fotbalul românesc a alunecat dramatic pe toboganul mediocrității în ultimele sezoane ale cupelor europene, făcând coeficiente dezastruoase, cu consecințe imediate pentru reprezentantele noastre la acest nivel. Așa s-a ajuns la această situație de neconceput în urmă cu doar zece ani, ca echipa campioană a României să fie nevoită să intre în Champions League din faza primului tur preliminar, acolo unde se adună cele mai modeste cluburi de pe continent. În primul tur preliminar din UEFA Champions League. Clujenii își vor afla posibila adversară din turul doi din Champions League, miercuri, 19 iunie. 

Astana – CFR Cluj în turul 1 preliminar al Champions League

Din această cauză și pregătirea de vară a echipei pregătite de Dan Petrescu a avut mult de suferit, practic ea trebuind să încheie până la sfârșitul lunii iunie, pentru că turul 1 preliminar în Champions League va avea loc pe datele de 9 şi 10 iulie, prima manşă, 16 şi 17 iulie manşa secundă. Aşadar, primele meciuri pentru CFR Cluj, campioana României în ultimele două sezoane, au loc pe datele de 9 sau 10 iulie, respectiv 16 sau 17 iulie.

  • Astana – CFR Cluj – meci tur, 9 sau 10 iulie
  • CFR Cluj – Astana – meci retur, 16 sau 17 iulie

Desigur, la acest nivel CFR Cluj pleacă în mod normal cu statut de favorită, însă ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut, când ardelenii au fost eliminaţi în play-off-ul Europa League de Dudelange, din Luxemburg, cu o dublă înfrângere, cel mai ruşinos rezultat din istoria europeană a clubului din Gruia. Clujul participase în primă fază în preliminariile Champions League, unde a fost eliminat de suedezii de la Malmo.

CFR Cluj se pregăteşte deja pentru primele meciuri din cupele europene

Traseu foarte greu pentru clujeni încă din primul tur

Chiar şi aşa, jucând încă din primul tur preliminar, CFR Cluj nu va avea viaţă uşoară, pentru că nu e în  urna capilor de serie. Iar din cele cinci echipe pe care le poate întâlni Steaua Roşie Belgrad este chiar foarte grea, sârbii jucând sezonul trecut în grupele Champions League, unde au bătut pe câştigătoarea trofeului, Liverpool, cu scorul de 2-0!

Celelalte patru nume peste care pot da clujenii sunt Ludogoreţ, bulgarii având şi ei prezenţe în grupele Champions League în ultimii ani, campioana Azerbaidjan, Astana, cea a Suediei, nu mai e Malmo, e AIK Stockholm şi, cea mai accesibilă, Skendija din Macedonia de Nord.