Sport

Când se joacă barajul de promovare/menținere în Liga 1. CS Mioveni şi Dunărea Călăraşi, gazde în tur

S-a încheiat și play-off-ul din Liga 2, iar echipele CS Mioveni și Dunărea Călăraşi și-au asigurat locul la barajul pentru promovarea/menținerea în Liga 1.
24.05.2021 | 10:57
Cand se joaca barajul de promovarementinere in Liga 1 CS Mioveni si Dunarea Calarasi gazde in tur
Se știu echipele din Liga 2 care vor juca barajul pentru promovarea în Liga 1. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
24-05-2021
07:58

S-a stabilit ordinea meciurilor din baraj

La tragerea la sorți a ordinii meciurilor din barajul de promovare/menținere în Liga 1 s-a stabilit că formațiile care vin din Liga 2 vor fi gazde la partidele din manșa tur.

Astfel, în prima manșă a barajului, la 29 mai (orele de disputare urmează să fie stabilite), vor avea loc următoarele întâlniri:

  • Dunărea Călărași – FC Voluntari
  • CS Mioveni – AFC Hermannstadt

Partidele retur sunt programate la 2 iunie.

CS Mioveni şi Dunărea Călăraşi  se vor lupta cu Hermannstadt şi FC Voluntari pentru a urca în prima divizie, după rezultatele înregistrate în ultima etapă a play-off-ului din Liga 2.

Clasată pe locul trei în Liga 2, CS Mioveni, va întâlni FC Hermannstadt, în timp ce Dunărea Călăraşi, care a încheiat pe poziția a patra, se va confrunta cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Luptă dură în meciurile de promovare/menținere în Liga 1

Prima manșă a meciurilor de baraj pentru promovare/menținere în Liga 1 se va disputa la 29 mai, returul fiind programat la 2 iuni. Tragerea la sorți a ordinii partidelor va avea loc luni, 24 mai, de la ora 10:00, la Casa Fotbalului.

  • CS Mioveni – Hermannstadt
  • Dunărea Călăraşi – FC Voluntari

De remarcat este faptul că de la înființarea sistemului cu play-off, play-out și baraje, niciodată o echipă din eșalonul secund nu a reușit să învingă o formație din prima divizie și astfeș să reușească promovarea.

ADVERTISEMENT

CS Mioveni a ajuns și anul trecut în baraj, dar nu a reușit promovarea. Atunci, argeșenii au fost opriți de Chindia Târgoviște, care a câștigat acasă cu 2-0 și a remizat în deplasare, scor 1-1.

FC U Craiova și Rapid au promovat matematic

Cele două echipe care și-a asigurat direct promovarea din Liga 2 sunt FC U Craiova și Rapid București, în timp ce înaintea ultimei etape singura formație care nu mai avut șanse să prindă barajul a fost ASU Poli Timișoara.

ADVERTISEMENT

Oltenii lui Eugen Trică au fost entuziasmați după performanța uriașă pe care au realizat-o. Craiovenii au obținut bilete pentru Liga 1 după un 0-0 pe teren propriu cu Csikszereda în etapa a 8-a din play-off-ul Ligii 2.

Giuleștenii au reușit și ei matematic promovarea o etapă mai târziu, chiar înaintea derby-ului cu FC U Craiova, după ce Mioveniul nu a scos decât un 2-2 în deplasarea de la Timișoara.

ADVERTISEMENT

Voluntari a mai fost în baraj

Cea mai mare surpriză a finalul de sezon din Liga 1 a fost retrogradarea matematică a celor de la Astra Giurgiu. Fosta campioană a României a luat drumul ligii secunde după ce a pierdut în deplasare cu Viitorul, iar Hermannstadt a câștigat cu FC Argeș.

Tot în Liga 2 a ajuns și Poli Iași, dar moldovenii aveau sentința semnată de mai multă vreme. În aceste condiții FC Hermannstadt și FC Voluntari au ajuns la baraj. Ilfovenii au mai trecut prin astfel de emoții și în urmă cu trei ani, atunci când Adi Mutu i-a salvat la barajul împotriva Chindiei Târgoviște.

Rămâne de văzut la începutul lunii iunie dacă vreuna dintre cele două formații din Liga 2 va reuși marea surpriză, va da peste cap istoria și va promova în Liga 1.

ADVERTISEMENT