Fotbal intern

Când se joacă barajul Hermannstadt – U Cluj pentru Liga 1. S-a stabilit ordinea. Schimbare de ultim moment anunţată de FRF

03.06.2019 | 17:59
Cand se joaca barajul Hermannstadt  U Cluj pentru Liga 1 Sa stabilit ordinea Schimbare de ultim moment anuntata de FRF

Hermannstadt și U Cluj vor da bătălia decisivă pentru ultimul loc din Liga 1 Betano în următorul sezon. Echipa lui Vasile Miriuță a ocupat locul de baraj în prima ligă după ce a obținut rezultatul de care avea nevoie în meciul de la Dunărea Călărași.

UPDATE, 3 iunie, ora 17:55 / FRF a anunţat o schimbare în programul meciurilor de baraj, urmând ca prima manşă să se dispute pe 9 iunie, nu pe 8, cum era programat iniţial. “La solicitarea celor două cluburi implicate în barajul de promovare/menținere în Liga 1, jocul tur se va disputa duminică, 9 iunie. Inițial, meciul fusese programat în data de 8 iunie”, a anunţat FRF.


UPDATE, 3 iunie, ora 15:12 / În urma tragerii la sorți efectuate la Casa Fotbalului, s-a stabilit că meciul tur al barajului de promovare/retrogradare va avea loc la Cluj, pe 8 iunie, în timp ce returul se va disputa pe 12 iunie, la Sibiu.


Când se joacă barajul Hermannstadt – U Cluj pentru Liga 1

Prima manșă a barajului de menținere/promovare este programată pe 8 iunie, în timp ce returul are loc pe 12 iunie. În precedentul sezon, Voluntari a rămas cu mari emoții în prima ligă, având nevoie de lovituri de departajare în „dubla” cu Târgoviște.

U Cluj a încheiat sezonul din Liga a 2-a pe locul 3, în urma celor de la Chindia Târgoviște și Academica Clinceni. Ardelenii au întâmpinat multe dificultăți în realizarea obiectivului, după ce la un moment dat se aflau pe locul 5, iar fanii îi solicitau demisia lui Bogdan Lobonț. Până la urmă, U Cluj și-a revenit pe final de sezon și a încheiat stagiunea peste o rivală important, care avea drept obiectiv promovarea, Petrolul Ploiești.

Vasile Miriuta a dus Hermannstadt la baraj
Vasile Miriuta a dus Hermannstadt la baraj

Hermannstadt a trăit la intensitate maximă ultima etapă din Liga 1 Betano. Dunărea avea nevoie de un punct la Sibiu pentru a ocupa locul de baraj. Steliano Filip a deschis scorul în minutul 77 cu un șut superb, însă jucătorii lui Alexa s-au retras în apărare după gol, iar Hermannstadt a profitat. Tsomou a egalat în minutul 85, iar apoi gazdele au avut câteva situații imense de gol, în urma cărora ar fi putut să retrogradeze Dunărea. Minunea s-a produs în cele din urmă în minutul 90+7, când Lendric a marcat golul de 2-1 pentru Hermannstadt, în condițiile în care sibienii erau cu un om mai puțin pe teren.

Dan Alexa a fost tentat să părăsească Dunărea Călărași în două rânduri, fiind dorit în timpul sezonului de Astra și de FCSB. Sunt toate șansele ca antrenorul să nu mai continue pe banca trupei din Călărași în urma retrogradării în Liga a 2-a.