Fotbal international

Când se joacă CFR Cluj – AIK Solna în play-off-ul Europa League, dacă ardelenii pierd dubla cu Celtic!

05.08.2019 | 15:10
Cand se joaca CFR Cluj  AIK Solna in playofful Europa League daca ardelenii pierd dubla cu Celtic

CFR Cluj va juca în play-off-ul Europa League, dacă va fi eliminată de Celtic în turul trei preliminar din Liga Campionilor, cu învingătorea din dubla Sheriff Tiraspol – AIK Solna. Prima manșă a dublei este programată pe 22 august, la Cluj, iar returul o săptămână mai târziu.

Când se joacă CFR Cluj – AIK Solna/Sherrif Tiraspol în Play-off-ul Europa League

CFR are o șansă importantă în play-off-ul Europa League, unde ar ajunge dacă va pierde dubla cu Celtic din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Clujenii vor întâlni câștigătoarea dublei Sheriff Tiraspol – AIK Solna. Clujenii vor juca acasă primul meci, programat pentru 22 august, în timp ce returul va fi pe 29 august.

Indiferent de adversara pe care o va întâlni CFR, campioana României pleacă cu prima șansă. Un avantaj important pentru echipa lui Dan Petrescu, în cazul în care ar întâlnii Sherrif Tiraspol ar fi deplasarea scurtă pe care o vor avea până în Republica Moldova.

Tragerea la sorți a play-off-ului Europa League
Tragerea la sorți a play-off-ului Europa League

Când vine vorba despre valoarea loturilor posibililor adversare pe care CFR Cluj le-ar putea întâlni în play-off-ul Europa League, campioana României este, de departe, favorită. Lotul lui Sherrif nu ajunge la 12 milioane de euro, iar cel al suedezilor valorează 14.8 milioane de euro. Valoarea cumulată a jucătorilor CFR-ului ajunge la 24.4 milioane de euro, dublu față de cel al moldovenilor.

Doar din punct de vedere al istoriei, posibililele adversare ale CFR-ului stau mai bine față de campioana României. Sheriff Tiraspol are 16 titluri de campioană a Moldovei, iar AIK Solna s-a impus de 12 în Suedia. CFR are doar 5 titluri în Casa Pariurilor Liga 1, ultimele două fiind câștigate în 2018 și 2019.

CFR Cluj va juca miercuri, 7 iulie, prima manșă a dublei cu Celtic Glasgow din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, iar returul are loc o săptămână mai târziu, în Scoția. În cazul în care formația lui Dan Petrescu se impune, va întâni Slavia Praga în play-off-ul Champions League. În cazul eliminării, CFR înfruntă câștigătoarea dublei Sheriff Tiraspol – AIK Solna. Prima manșă ar fi la Cluj, pe 22 august, iar returul este programat o săptămână mai târziu.

Tags: