Fotbal international

Când se joacă CFR Cluj – Celtic în turul 3 al Champions League. Dacă pierd, clujenii se duc în play-off-ul Europa League

31.07.2019 | 13:56
Cand se joaca CFR Cluj  Celtic in turul 3 al Champions League Daca pierd clujenii se duc in playofful Europa League

CFR Cluj s-a descurcat bine în preliminariile din actuala ediţie a Champions League şi este foarte aproape de a-şi asigura o prezenţă în grupele Europa League. Însă potul cel mare chiar poate fi luat de clujeni, adică grupele Champions League. Totul este ca vişiniii clujeni să treacă de Celtic şi vor fi în play-off-ul pentru Champions League.

UPDATE, 31 iulie, ora 13.55. UEFA a decis când se joacă dubla dintre CFR Cluj și Celtic. Manșa tur va avea loc miercuri, 7 august, de la ora 21.00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj Napoca. Returuil va avea loc marți 13 august, de la ora 21.45, pe stadionul Celtic Park din Glasgow, în turul 3 preliminar al Champions League.


Când se joacă CFR Cluj – Celtic în turul 3 preliminar Champions League

  • Manșa tur CFR Cluj – Celtic se joacă pe 6-7 august
  • Manșa retur Celtic – CFR Cluj este programată pe 13-14 august

CFR Cluj a reuşit să o elimine pe Maccabi Tel Aviv, campioana Istraelului, iar Celtic n-a avut nicio problemă în faţa campioanei Estoniei, Kalju.

Partidele din turul 3 preliminar al Champions League vor avea loc în decurs de o săptămână, mai precis pe datele de 6 şi 7 august meciurile tur şi respectiv 13 august returul. Dacă echipa clujeană nu va reuşi să meargă mai departe, în play-off-ul Champions League ardelenii nu vor părăsi cupele europene, ei transferându-se doar în play-off-ul Europa League.-

CFR Cluj în turul 3 al Champions League. On nouă calificare pentru echipa lui Dan Petrescu ar garanta prezența în grupele Europa League

Cine este Celtic, adversara CFR-ului din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

CFR Cluj o va înfrunta pe Celtic Glasgow în turul 3 preliminar din Liga Campionilor. Celtic a ajuns de fiecare dată în grupele cupelor europene în ultimii ani, fie că vorbim despre grupele Ligii Campionilor sau despre grupele Europa League. Mai mult, Celtic a jucat anul trecut în primăvara europeană din Europa League, eliminată fiind de Valencia în șaisprezecimi.

Chiar și așa, lotul scoțienilor nu este unul care să impresioneze, fiind evaluat la 66 de milioane de euro, cu un singur jucător cotat mai bine de 10 milioane de euro, însă niciunul cunoscut publicului larg. Antrenorul echipei este Neil Lennon, venit la Celtic în luna februarie. A câștigat tripla în competițiile interne, iar contractul său i-a fost prelungit în această vară.

E nevoie de puncte pentru coeficientul României

Desigur, varianta ideală este să treacă şi acest al treilea tur preliminar, pentru că atunci ar putea juca mult mai liniştiţi cele două meciuri din play-off, acolo unde sunt numai echipe foarte puternice, din campionatele mari ale Europei, pentru că ar avea siguranţa nu numai că vor continua în cupele europene, dar o vor face la nivelul de grupe, fie şi în a doua competiţie continentală, care în ultimii ani a crescut mult din punct de vedere financiar.

Şi mai este un lucru important, în condiţiile în care în anii precedenţi echipele româneşti au avut rezultate mediocre spre foarte slabe, sezonul trecut nereuşind nici o calificare în grupele Europa League, deşi tocmai CFR Cluj a fost atât de aproape, dar a fost eliminată, aproape incredibil, de echipa luxemburgheză Dudelange. Acela ca să se adune cât mai multe puncte pentru a îmbunătăţi un coeficient UEFA dezastruos pe ultimii cinci ani.

Tags: