Fotbal international

Când se joacă CFR – Slavia Praga în play-off-ul Ligii Campionilor! S-au stabilit orele de disputare

16.08.2019 | 15:35
Cand se joaca CFR  Slavia Praga in playofful Ligii Campionilor Sau stabilit orele de disputare

Luni, 5 august, clujenii şi-au aflat adversarul din play-off-ul Champions League. CFR Cluj a eliminat-o pe Celtic, după un 4-3 în Scoţia, şi va juca împotriva Slaviei Praga. Un adversar de calibru, dacă ne gândim doar la faptul că echipa pragheză a scos-o anul trecut din Europa League pe maestra acestei competiţii, FC Sevilla şi i-a făcut o viaţă de coşmar câştigătoarei trofeului, Chelsea.


UPDATE, 13 august, ora 23:49 / CFR Cluj va juca marţi, 20 august, de la ora 22:00, turul cu Slavia Praga din play-off-ul Ligii Campionilor. Meciul retur se va disputa peste opt zile, pe 28 august, de la ora 22:00, în capitala Cehiei.


CFR Cluj – Slavia Praga în play-off Champions League. Datele meciurilor

Echipa lui Dan Petrescu va juca dubla cu Slavia Praga mult mai liniştită, pentru că are deja locul asigurat în grupele Europa League. Dubla dintre români şi Slavia Praga va avea loc pe data de 20 august, turul şi respectiv 28 august, returul. Iar echipa care va juca primul meci acasă va fi formaţia lui Dan Petrescu.

CFR Cluj – Slavia Praga în play-off Champions League, dacă va fi eliminată mai întâi Celtic

Aşadar adversar de valoare, care joacă şi un fotbal de bună calitate, tehnic, dar şi cu un pressing susţinut, s-ar afla în faţa ardelenilor în cazul în care aceştia reuşesc să ajungă în play-off. Venirea în această vară a lui Nicolae Stanciu creşte şi mai mult forţa compartimentului median al alb-roşiilor. Din păcate pentru el, fostul craiovean Alex Băluţă nu a reuşit nici un moment să se impună şi în cel mai bun caz lustruieşte banca de rezerve, dacă nu vede meciurile din tribună.

CFR Cluj – Slavia Praga. Nicuşor Stanciu a venit în această vară la Slavia

CFR Cluj, o vară făcută praf datorită Champions League

Spre deosebire de campioana Cehiei, care a intrat în competiţie abia în play-off, CFR Cluj şi-a stricat în această vară şi programul de pregătire şi de meciuri test, pentru că a fost trimisă de coeficientul de ţară al României în cupele europene la munca de jos, încă din primul tur preliminar. A trecut de Astana din Kazahstan, 3-1 la retur, după 0-1 în deplasare, a învins 1-0 şi a remizat 2-2 cu Maccabi Tel Aviv, iar în turul 3 a trecut de Celtic.

Dacă se află aici o bună parte din consecinţe provine şi din faptul că echipa clujeană a pierdut anul trecut în faţa luxemburghezilor de la Dudelange accesul în grupele Europa League, care ar fi putut creşte coeficientul de ţară al României în ultimele cinci sezoane. Fără calificări măcar în grupele Europa League fotbalul românesc riscă serios să rămână foarte jos la nivelul competiţiilor intercluburi în Europa.