Sport

Când se joacă Dinamo – PSG în optimile Ligii Campionilor la handbal masculin! Duel de vis pentru ”dulăi”

01.03.2020 | 19:35
Când se joacă Dinamo - PSG în optimile Ligii Campionilor la handbal masculin! Duel de vis pentru ”dulăi”
Elevii lui Constantin Ștefan s-au calificat în premieră în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin, iar Federația Europeană a anunțat datele la care se vor juca dubla manșă Dinamo - PSG
ADVERTISEMENT

Elevii lui Constantin Ștefan s-au calificat în premieră în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin, iar Federația Europeană a anunțat datele la care se vor juca dubla manșă Dinamo – PSG.

Când se joacă Dinamo – PSG în optimile Ligii Campionilor

Dinamo a învins în deplasare Sporting Lisabona, scor 26-25, dar biletele pentru faza următoare a competiției le-a obținut abia la București după un nou succes în fața portughezilor, scor 26-24

ADVERTISEMENT

”Dulăi” au acces pentru prima dată în faza optimilor de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde îi așteaptă un duel de vis. Dubla manșă a partidei Dinamo – PSG se va juca în luna martie, iar învingătoarea va ajunge în sferturi.

Martie de foc pentru ”dulăi”

Prima întâlnire dintre Dinamo și campioana Franței va avea loc la București, în perioada 18-22 martie, returul urmând să aibă loc în capitala Franței, în perioada 25-29 martie. Zilele exacte și orele partidelor urmează să fie stabilite ulterior.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Constantin Ștefan au avut un parcurs excelent în acest sezon din Liga Campionilor, reușind să termine fără înfrângere partidele din faza grupelor și din barajul cu Sporting Lisabona. Campioana României este singura echipă care nu a cunoscut înfrângerea în faza grupelor din actualul sezon.

Sezon de vis pentru Dinamo

În cazul unei surprize, o calificare în sferturile de finală, Dinamo București ar urma să se dueleze cu echipa care va câştiga meciul dintre ocupanta locului 6 din Grupa A (RK Celje din Slovenia sau HC Zagreb din Croația) şi ocupanta locului 3 din Grupa B, adică polonezii de la VIVE Kielce.

Dinamo a ajuns la cea de-a patra participare consecutivă în grupele Ligii Campionilor, iar actualul sezon a fost unul de vis pentru “dulăi”. Elevii lui Constantin Ştefan nu au avut rival în Grupa A, unde au încheiat pe locul 1, performanţă reuşită pentru al doilea sezon.

ADVERTISEMENT

”Dulăii”, decimați de regula impusă de FRH

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a stabilit noile criterii prin care se vor putea face transferurile în stagiunea viitoare. Regula care pus “gaz pe foc” a fost cea a numărului de jucători extracomunitari pe care îi poate avea o echipă de handbal, iar FRH a stabilit că numărul maxim este de trei jucători din afara zonei.

Este o măsură care afectează din plin clubul Dinamo, iar între președintele ”dulăilor”, Daniel Georgescu, și șeful Federației Române, Alexandru Dedu, a izbucnit un conflict foarte dur. Cei doi s-au contrat serios prin intermediul FANATIK.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE