Fotbal intern

Când se joacă FCSB – Milsami Orhei în turul 1 preliminar din Europa League! Roș-albaștrii încep campania împotriva moldovenilor

18.06.2019 | 16:44
Cand se joaca FCSB  Milsami Orhei in turul 1 preliminar din Europa League Rosalbastrii incep campania impotriva moldovenilor

FCSB și-a aflat adversara din turul 1 preliminar al Europa League și vor juca împotriva lui Milsami Orhei, din Republica Moldova. Roș-albaștrii au avut noroc la tragerea la sorți și pornesc drept favoriți cerți la accederea în următorul tur. De altfel, dintre cele 94 de echipe care au fost prezente în urne la tragerea la sorți, doar Legia Varșovia a avut un coeficient mai bun decât FCSB. 

Când se joacă FCSB – Milsami Orhei în turul 1 preliminar din Europa League

Prima manșă va avea loc pe 11 iulie, în timp ce returul se joacă o săptămână mai târziu, pe 18 iulie. Între cele două meciuri, FCSB va debuta și în noul sezon din Liga 1 Betano.

Programul meciurilor din primul tur Europa League:

  • 11 iulie: FCSB – Milsami Orhei
  • 18 iulie: Milsami Orhei – FCSB

Bogdan Andone, noul antrenor de la FCSB, are parte însă de o vară complicată. Echipa nu poate juca pe Arena Națională până la mijlocul lunii septembrie, acolo fiind programate două concerte. În plus, FRF închide stadionul în august pentru a schimba gazonul în vederea meciului cu Spania, din preliminariile EURO U21. Nu doar lipsa unui teren propriu va fi un dezavantaj pentru FCSB. Andone nu poate conta o bună parte din perioada de pregătire nici pe jucătorii convocați la naționala U21, în timp ce golgheterul Harlem Gnohere este accidentat.

Adversari posibili pentru FCSB în turul 1 preliminar din Europa League
Adversari posibili pentru FCSB în turul 1 preliminar din Europa League

Anul trecut, FCSB a fost eliminată în play-off-ul Europa League de Rapid Viena. Roș-albaștrii au trăit intens meciurile încă din turul 3 preliminar, când s-au calificat cu mult noroc în fața croaților de la Hajduk Split. Chiar și așa, în urmă cu două sezoane, FCSB a reușit să ajungă până în șaisprezecimile Europa League, acolo unde a fost eliminată de Lazio, după un rezultat pozitiv la București, dar o înfrângere clară la Roma, scor 1-5.

Cele mai bune carti de citit online.

Adversari posibili pentru FCSB în turul 1 preliminar din Europa League

Înainte de tragerea la sorți, FCSB a avut în urnă cinci posibili adversari: pe Milsami Orhei din Moldova, pe Mura din Slovenia, pe Debrecen din Ungaria, pe Banants din Armenia și pe Jeunesse Esch din Luxemburg. Debrecen și Mura au cel mai bun coeficient dintre aceste echipe, de aproape opt ori mai mic însă decât cel al roș-albaștrilor.

Tobol Kostanay (KAZ)
Kukësi (ALB)
FCSB (ROU)
Čukarički (SRB)
Maccabi Haifa (ISR)
Milsami Orhei (MDA)
Mura (SVN)
Debrecen (HUN)
Banants (ARM)
Jeunesse Esch (LUX)

Tags: