Fotbal international

Când se joacă finala Champions League 2019. Liverpool şi Tottenham se vor duela pentru marele trofeu

09.05.2019 | 00:03
Cand se joaca finala Champions League 2019 Liverpool si Tottenham se vor duela pentru marele trofeu

Finala Champions League 2019 are loc pe data de sâmbătă, 1 iunie, cu începere de la ora 22:00, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid, noua casă a lui Atletico Madrid. Echipa lui Diego Simeone a sperat că va reuşi performanţa de a ajunge să susţină ea finala în faţa propriilor fani şi părea că ar fi pe drumul corect dup prima manşă a optimilor de finală, după ce câştigase acasă cu 2-0 în faţa lui Juventus. Visul s-a năruit la Torino, într-un retur catastrofal, 0-3, cu tripla lui Cristiano Ronaldo.

UPDATE, 9 mai, ora 00:03 / Tottenham Hotspur s-a calificat în finala Ligii Campionilor. Londonezii au învins-o pe Ajax Amsterdam, scor 3-2, golul calificării fiind înscris de Lucas Moura în minutul 90+6. Finala Tottenham – Liverpool se va juca pe 1 iunie, de la ora 22:00.


Când se joacă finala Champions League 2019

Finala Champions League 2019 se joacă sâmbătă, 1 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid şi va fi transmisă în direct în România de toate cele trei posturi de televiziune care au preluat drepturile pentru ediţia 2018-2019 a Champions League, adică Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Dar, aşa cum FANATIK.RO v-a obişnuit deja meci de meci în această ediţie, veţi putea urmări meciul şi in format LIVE VIDEO, dacă veţi intra pe site.

Prima finalistă a ediţiei 2018-2019 a Champions League este Liverpool! Echipa lui Jurgen Klopp a reuşit ceea ce foarte puţini mai credeau, să întoarcă un hsndicap de 0-3 din meciul tur de pe Nou Camp în faţa Barcelonei şi să câştige la retur cu 4-0, în condiţiile în care a fost lipsită de cei mai buni oameni ofensivi, egipteanul Mohamed Salah şi brazilianul Roberto Firmino.

Finala Champions League 2019 se va juca pe stadionul lui Atletico Madrid şi va aduce nu pe Barcelona, ci pe Liverpool, care a întors incredibil diferenţa din tur
Finala Champions League 2019 se va juca pe stadionul lui Atletico Madrid şi va aduce nu pe Barcelona, ci pe Liverpool, care a întors incredibil diferenţa din tur

Barcelona e marea favorită a finalei

Este al doilea an consecutiv când Leo Messi şi colegii lui trăiesc o asemenea dramă, de a pierde caliicarea după o victorie la trei goluri pe teren propriu în prima manşă. Acest lucru s-a mai petrecut sezonul precedent, când Roma a întors de la 1-4 în tur la 3-0 pe Olimpico în faza sferturlor de finală. Dar Liverpool este o maestră a acestor răsturnări de scor, reuşind chiar să câştige trofeul în 2005, la Istanbul, în faţa lui Milan, la lovituri de departajare, după ce intraseră la cabine, la pauză, cu un 0-3 pe tabelă!

Wanda Metropolitano este stadionul care va găzdui finala Champions League 2019, în care avem deja prima calificată, Liverpool
Wanda Metropolitano este stadionul care va găzdui finala Champions League 2019, în care avem deja prima calificată, Liverpool

Liverpool va avea în faţă în finala de la Madrid o echipă căreia nimeni nu i-ar fi dat nici o şansă de a ajunge să joace cu trofeul pe masă, fie că va fi vorba de Ajax, care s-a impus la Londra, cu 1-o, în tur, fie de Tottenham, lipsită însă de Mohamed Salah al ei, adică golgeterul Harry Kane. Nu va fi uşor, pentru că o finală este o finală şi orice se poate întâmpla, dar parcă echipa lui Jurgen Klopp şi antrenorul german însuşi merită să trăiască nu doar bucuria calificării în finale de competiţie, ci şi pe cel al succesului.