Sport

Când se joacă meciul decisiv pentru primul loc România-Norvegia la Campionatul European de handbal! Întâlnim “Brazilia handbalului”

05.12.2018 | 09:17
Cand se joaca meciul decisiv pentru primul loc RomaniaNorvegia la Campionatul European de handbal Intalnim Brazilia handbalului

România înfruntă Norvegia în meciul decisiv din prima fază a grupelor de la Campionatul European de handbal feminin, miercuri seara, de la ora 22:00, cu streaming online gratuit pe FANATIK.RO

UPDATE, ora 23:41. Norvegia și-a luat revanșa după înfrângerea surpriză împotriva Germaniei. Campioana Europei en-titre a câștigat la scor disputa cu Cehia, scor 31-17. Încă de la pauză, scorul a avut proporții uriașe, 20-10. Miercuri, de la ora 22:00 România și Norvegia vor juca în ultimul meci al grupei.


Când se joacă meciul decisiv România-Norvegia

Va fi pentru prima dată la acest turneu când vom juca de la ora 22:00, jocurile cu Cehia și cu Germania disputându-se fiecare de la ora 19:00. În prima rundă am învins Cehia cu 31-28, după ce la un moment dat am avut un avans chiar și de nouă goluri. Norvegia a pățit-o mult mai rău însă în etapa inaugurală, când a pierdut neașteptat în fața Germaniei, scor 32-33.

România s-a calificat deja în grupele principale, după ce și-a câștigat și cel de-al doilea joc, scor 29-24 cu Germania.

Norvegia, de șapte ori campioană europeană

Norvegia nu este doar o națională puternică. Este cea mai galonată reprezentativă din istoria competiției, cu șapte Campionate Europene câștigate la activ. Nordicele s-au impus la șase din precedentele șapte ediții. Pentru a ne da seama cât de mare este diferența de palmares dintre Norvegia și restul echipelor, trebuie spus că nordicele au mai multe trofee câștigate decât toate celelalte naționale la un loc. În plus, pe lângă cele șapte finale câștigate, Norvegia are și două finale pierdute. De două ori s-a întâmplat ca Norvegia să nu dispute finala Campionatului European, în 1994 și în 2000.

În comparație, România se laudă cu o medalie de bronz, obținută la ediția din 2010, atunci când învingea Danemarca, scor 16-15, în finala mică. Avem totodată o finală mică pierdută cu Rusia, la ediția din 2000, pe care de altfel am și găzduit-o.