Sport

Când se joacă Oțelul – U Cluj, barajul din play-out pentru Conference League. Anunțul oficial al LPF

Oțelul Galați - U Cluj este barajul din play-out pentru UEFA Conference League. LPF a anunțat data și ora de disputare a meciului.
16.05.2024 | 10:13
Cand se joaca Otelul  U Cluj barajul din playout pentru Conference League Anuntul oficial al LPF
Oțelul Galați - U Cluj este barajul din play-out pentru UEFA Conference League. Când se joacă meciul. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Oțelul Galați – U Cluj este barajul din play-out pentru UEFA Conference League. Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat că duelul pentru Europa va avea loc duminică, 19 mai, ora 14:30. Moldovenii au irosit șansa de a evolua în preliminariile Europa League.

Când se joacă Oțelul – U Cluj, barajul din play-out pentru Conference League. Anunțul oficial al LPF

Oțelul Galați a pierdut finala Cupei României împotriva celor de la Corvinul Hunedoara, scor 2-2 (2-3 la penalty-uri). Astfel, trupa lui Dorinel Munteanu a irosit ocazia de a evolua în primul tur preliminar al UEFA Europa League.

ADVERTISEMENT

În schimb, Oțelul Galați păstrează șanse pentru a juca în cupele europene în sezonul viitor. În urma faptului că UTA Arad, câștigătoarea play-out-ului SuperLigii, nu deține licență pentru cupele europene, barajul din play-out pentru Conference League le va pune față în față pe Oțelul și U Cluj.

LPF a anunțat că partida se va disputa duminică, 19 mai, ora 14:30. „Meciul de baraj pentru dreptul de participare în cupele europene intercluburi, dintre Oțelul Galați și Universitatea Cluj, se va disputa duminică, 19 mai, cu începere de la ora 14:30.

ADVERTISEMENT

Câștigătoare va înfrunta echipa de pe locul al treilea din play-off, pe terenul acesteia, la o dată și oră care vor fi comunicate ulterior”, se arată pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Calculele pentru cupele europene după ce Oțelul Galați a pierdut finala Cupei României

Oțelul Galați a încheiat sezonul pe locul 2 în play-out, în timp ce U Cluj a terminat pe poziția a 4-a. UTA Arad și Hermannstadt, locurile 1 și 3 din play-out, nu dețin licență pentru cupele europene. În cazul în care Oțelul Galați ar fi câștigat Cupa României, U Cluj ar fi mers direct la barajul cu locul 3 din play-off.

ADVERTISEMENT

Calculele se complică în cazul în care Corvinul Hunedoara nu primește licență pentru cupele europene. „Corbii” așteaptă din moment în moment un răspuns din partea UEFA. Astfel, în cazul în care nu va primi licență, locul 2 din play-off va merge în UEFA Europa League.

Cu o etapă înainte de final, CFR Cluj și Universitatea Craiova se luptă pentru locul de vicecampioană a României. În continuare, locul 3 din play-off va merge direct în turul 2 preliminar al UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

Ulterior, câștigătoarea barajului dintre Oțelul Galați și U Cluj ar urma să dea piept la barajul final pentru UEFA Conference League cu locul 4 din play-off-ul SuperLigii. Totul depinde de decizia UEFA în cazul Corvinului Hunedoara, a 5-a echipă din Liga 2 din istorie care câștigă Cupa României.

ADVERTISEMENT