Sport

Când se joacă primul derby al sezonului dintre Real Madrid și Barcelona. La Liga a stabilit data și ora pentru El Clasico

La Liga a anunțat programul pentru etapa a 9-a, atunci când se va disputa și marele derby dintre Real Madrid și FC Barcelona.
26.09.2022 | 19:10
Cand se joaca primul derby al sezonului dintre Real Madrid si Barcelona La Liga a stabilit data si ora pentru El Clasico
La Liga a anunțat programul pentru etapa a 9-a, atunci când se va disputa și marele derby dintre Real Madrid și FC Barcelona. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ultimul El Casico a avut loc la mijlocul lui martie, iar catalanii s-au impus categoric cu 4-0 chiar pe Santiago Bernabeu, dar la finalul sezonului ”galacticii” au fost cei care s-au încoronat campioni.

Real Madrid și Barcelona se vor întâlni pe 16 octombrie

Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale anului este derby-ul care le aduce față în față pe Real Madrid și Barcelona. Iar La Liga a anunțat că întâlnirea din turul acestui campionat se va desfășura duminică, 16 octombrie.

ADVERTISEMENT

El Clasico va conta de această dată pentru etapa a 9-a din La Liga, dar ceea ce surprinde la jocul de pe Santiago Bernabeu este ora de start. Marea partidă se juca de obicei seara, când audiențele sunt cele mai mari, dar de data aceasta s-a decis ca întâlnirea să înceapă la ora 17:15.

Pentru Barcelona acest El Clasico va veni într-o perioadă extrem de dificilă, deoarece jocul de pe Santiago Bernabeu va avea loc la patru zile după întâlnirea cu Inter Milano din Champions League, competiție unde catalanii au 3 puncte după primele două etape.

ADVERTISEMENT

În schimb, pentru Real Madrid va fi infinit mai ușor, deoarece au acumulat deja 6 puncte în principala competiție europeană, iar derby-ul se va juca după o partidă cu Șahtior Donețk, o formație periculoasă, dar, totuși, departe de nivelul lui Inter.

Primul El Clasico pentru Lewandowski

După disputarea a 6 etape din La Liga, Real Madrid este lider, cu 18 puncte, două peste marea rivală Barcelona, care s-a încurcat chiar în prima etapă, scor 0-0, cu Rayo Vallecano. De altfel, ”galacticii” se află la cel mai bun start de sezon din istorie.

ADVERTISEMENT

Va fi primul El Clasico din cariera superatacantului Robert Lewandowski, adus în vară cu surle și trâmbițe în Catalunya de la Bayern Munchen. Polonezul, lăudat de Xavi pentru felul în care și-a pus amprenta la Barca, și-a confirmat imediat valolarea și este lider în clasamentul golgheterilor din la Liga, cu 8 reușite.

Până la marele derby, Real Madrid va mai întâlni în La Liga pe Osasuna Pamplona acasă și Getafe în deplasare, așa că sunt șanse mari să ajungă la El Clasico cu maxim de puncte. Catalanii vor mai evolua până atunci cu Mallorca în deplasare și Celta Vigo acasă.

ADVERTISEMENT

Barcelona nu va putea să-i aibă la El Clasico pe Ronald Araujo, Jules Kounde și Frenkie de Jong, cu toții accidentați, în timp ce madrilenii sunt fericiți că atacantul Karim Benzema este pregătit să revină în echipă după ce a avut probleme medicale în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT