Fotbal intern

Când se joacă returul CFR Cluj – FC Astana din primul tur preliminar al Champions League! Avantaj uriaș al ardelenilor

09.07.2019 | 21:19
Cand se joaca returul CFR Cluj  FC Astana din primul tur preliminar al Champions League Avantaj urias al ardelenilor

Când se joacă returul CFR Cluj – FC Astana din primul tur preliminar al Champions League. Campioana Ligii 1 a pierdut, 0-1, în prima manșă din Kazahstan și le-a pregătit adversarilor o surpriză uriașă pentru retur, programând întâlnirea la o oră total nepotrivită pentru cei de la FC Astana.

Când se joacă returul CFR Cluj – FC Astana din primul tur preliminar al Champions League

Meciul CFR Cluj – FC Astana, din manșa secundă a primului tur preliminar al Champions League se va disputa miercuri, 17 iulie, de la ora 21:00, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”. Ora de începere este una normală pentru România, însă este total nepotrivită pentru Kazahstan, acolo unde va fi miezul nopții. În cel mai bun caz, partida se va încheia la ora 02.00 noaptea în Kazahstan, ceea ce în principiu înseamnă un mare avantaj pentru formația lui Dan Petrescu.

Oficialii clubului CFR Cluj încearcă să-și creeze un avantaj la meciul retur, încercând să compenseze dificultățile întâmpinte la manșa tur din Kazahstan: drumul foarte lung și terenul sintetic pe care joacă FC Astana. Mai mult, conducătorii clubului unde este legitimat Dorin Rotariu nu au fost de acord ca prima manșă se se dispute miercuri, 10 iulie, încercând să profite de faptul că ardelenii au jucat sâmbătă seară în Supercupa României.

Mario Camora în meciul CFR Cluj – Astra Giurgiu

 Adversar greu pentru CFR Cluj în turul doi preleiminar al Champions League

Pentru meciul tur din Kazahstan, Dan Petrescu s-a temut foarte mult de faptul că jucătorii săi au o stare de spirit negativă după eșecul suferit în fața Viitorului în Supercupa României. Campioana CFR Cluj a început sezonul într-o manieră negativă, fiind învinsă de trupa lui Gică Hagi cu 1-0 printr-un gol superb marcat de Andrei Artean. La finalul acelui joc, ”Bursucul” a spus că Astana pleacă favorită deoarece are un buget superior, are 16 internaționali în lot, este în plin campionat și joacă pe teren sintetic.

Dacă va trece de FC Astana, CFR Cluj va întâlni în turul doi preliminar al Champions League campioana Israelului, Maccabi Tel-Aviv. Prima manșă va avea loc în România la 23 sau 24 iulie, iar returul în Israel la 30 sau 31 iulie. În cazul în care nu va trece de Astana, CFR Cluj va ajunge în turul doi preliminar al Europa League, acolo unde va întâlni formaţia FC Santa Coloma (Andorra), care a pierdut finala rundei preliminare din Champions League. Clujenii vor disputa primul meci în deplasare, la 25 iulie, şi returul acasă, la 1 august.