Fotbal intern

Când se joacă România – Croația, meciul de debut al tricolorilor la EURO U21. Programul partidelor din grupa C

15.06.2019 | 16:39
Cand se joaca Romania  Croatia meciul de debut al tricolorilor la EURO U21 Programul partidelor din grupa C
Romania revine la EURO U21 dupa 21 de ani

EURO U21 debutează oficial duminică, 16 iunie, în timp ce România va intra în competiție marți, 18 iunie, atunci când va întâlni puternica reprezentativă a Croației.

Când se joacă România – Croația la EURO U21

Partida este programată de la ora 19:30, în direct la TVR 1. Va fi primul meci al naționalei României la un Campionat European de tineret după o pauză de 21 de ani. Ultima și singura dată am fost prezenți la Europeanul din 1998, pe care de altfel l-am și găzduit. Am pierdut atunci toate partidele pe care le-am jucat.

  • 18 iunie: ROMÂNIA – Croația (19:30), Anglia – Franța (22:00)
  • 21 iunie: Anglia – ROMÂNIA (19:30), Franța – Croația (22:00)
  • 24 iunie: Croația – Anglia (19:30), Franța – ROMÂNIA (22:00)
Romania revine la EURO U21 dupa 21 de ani
Romania revine la EURO U21 dupa 21 de ani

Chiar dacă în țară sperăm la o prezență istorică în semifinale, trebuie menționat faptul că România a picat într-o grupă infernală. Spre exemplu, conform caselor de pariuri, Anglia și Franța sunt principalele două favorite la câștigarea trofeului.

Croația este echipa împotriva căreia avem cele mai mari șanse să câștigăm. Vom întâlni Croația chiar în primul meci, iar ambele echipe vor căuta victoria pentru a rămâne în cursa calificării în semifinale. Croații au pe hârtie un lot de două ori mai valoros decât al nostru. Vestea bună este că au mulți jucători din campionatul intern, care nu este cu nimic mai presus primului eșalon de la noi. Vestea proastă: fotbaliștii care evoluează în străinătate o fac constant, ba chiar la echipe bune. Caleta-Car joacă la Marseille, Sosa la Stuttgart, Vlasic la ȚSKA Moscova, Halilovic la Standard sau Brekalo la Wolfsburg. Vedeta echipei este Nikoa Vlasic, jucător cotat la 18 milioane de euro.

Croația nu are însă experiența turneelor finale la acest nivel de vârstă. S-a calificat la EURO U21 pentru a treia oară în istorie, ultima dată participând în 2004. Croații au o cotă uriașă să câștige trofeul, 50.00, de zece ori mai mult decât Anglia sau Franța.