Fotbal intern

Când se joacă România – Insulele Feroe în preliminariile EURO 2020

23.03.2019 | 21:23
Cand se joaca Romania  Insulele Feroe in preliminariile EURO 2020

România a pierdut cu 1-2 partida jucată în deplasare cu Suedia, contând pentru prima etapă din preliminariile EURO 2020. A fost prima înfrângere suferită de tricolori în fața acestei echipe, în timp regulamentar de joc, într-un meci oficial. 

Când se joacă România – Insulele Feroe în preliminariile EURO 2020

Următoarea partidă a României din aceste preliminarii va fi pe teren propriu cu Insulele Feroe, marți, 26 martie, de la ora 21:45. Feroezii au debutat la rândul lor cu un eșec în această campanie, 1-2 în Malta, în condițiile în care gazdele au avut un om în minus o bună parte din repriza secundă.

România este obligată să încheie aceste preliminarii pe unul din primele două locuri pentru a merge la EURO 2020, după ce a dezamăgit în Liga Națiunilor. „Tricolorii” au ratat prezența în baraj prin competiția nou-înființată de UEFA. Am terminat grupa în urma Serbiei, formație împotriva căreia, paradoxal, nu am pierdut, obținând două remize, 0-0 la București și 2-2 la Belgrad.

Romania si Feroe s-au intalnit ultima data in 2015
Romania si Feroe s-au intalnit ultima data in 2015

În grupa din preliminarii, ne vom mai duela cu Spania, Norvegia și Malta. Ibericii sunt favoriți la câștigarea grupei, urmând ca Suedia, Norvegia și România să se lupte pentru locul secund în grupă.

România și Insulele Feroe au mai fost în aceeași grupă preliminară la CM 2010, dar și la EURO 2016. În toate cele patru jocuri am reușit să ne impunem. Avem două victorii cu 1-0, o victorie cu 3-1 și un succes cu 3-0. De altfel, în urma succesului cu 3-0 din 2015, România s-a calificat oficial la EURO 2016, Constantin Budescu având o prestație excelentă în acea partidă.

Insulele Feroe are în acest moment șase meciuri consecutive fără victorie. Feroezii au dezamăgit în Liga Națiunilor, acolo unde s-au clasat doar pe locul trei dintr-o grupă cu Kosovo, Azerbaidjan și Malta. În deplasare, feroezii au câștigat ultima dată în octombrie 2016, când au învins Letonia în preliminariile EURO 2020.