Când se joacă România – Rusia în semifinalele Campionatului European de handbal! Misiune imposibilă fără Neagu?

Claudiu Surmei   
în Handbal
12/12/2018, 23:59
Când se joacă România – Rusia în semifinalele Campionatului European de handbal! Misiune imposibilă fără Neagu? GALERIE FOTO
România - Rusia se joacă în semifinalele Campionatului European de handbal feminin

România a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 31-29 în ultimul meci din faza grupelor principale la Campionatul European de handbal feminin.  În cazul în care Germania nu va învinge reprezentativa Olandei la o diferență mai mare de 13 goluri, tricolorele se califică în semifinale și vor întâlni Rusia, vineri, 14 decembrie, de la ora 18:30, pe Accor Hotels Arena din Paris.

UPDATE, ora 23:23. România SE CALIFICĂ în semifinalele Campionatului European de Handbal. “Tricolorele” profită de victoria Olandei, scor 27-21 şi încheie pe locul 2 grupa principală. Vineri, de la ora 18:30, România joacă la Paris împotriva Rusiei. Din păcate, sunt şanse mici ca Neagu să joace în acest meci după accidentarea gravă din meciul cu Ungaria. 


Handbalistele antrenate de Ambros Martin au debutat la turneul din Franța cu o victorie în fața Cehiei, scor 31-28, apoi au trecut și de Germania cu scorul de 29-24. În cea de-a treia partidă din cadrul grupelor preliminare, România reușit o victorie istorică în fața Norvegiei, echipă care a jucat 10 finale de Campionat European și a câștigat 7 dintre ele. Scorul final al întâlnirii a fost 31-23, cea mai mare înfrângere înregistrată de reprezentativa nordică la Euro. România s-a calificat de pe locul 1 în faza grupelor principale, unde a dat peste Olanda, Spania și Ungaria.

România – Rusia se joacă în semifinalele Campionatului European de handbal feminin

Elevele lui Ambros Martin au abordat mult mai relaxate primul meci din faza a doua a competiției și au pierdut cu scorul de 29-24 în fața Olandei. A urmat meciul cu Spania, pe care fetele noastre l-au început dezastruos. În minutul 14 era 6-1 pentru Spania, care a intrat la pauză cu avantaj de 2 goluri pe tabela de marcaj: 12-10. România a jucat mult mai bine în repriza secundă și a întors scorul, reușind să se impună în cele din urmă cu 27-25. În ultimul meci faza grupelor principale, tricolorele au pierdut în fața Ungariei cu scorul de 31-29.

România se califică în semifinalele Campionatului European de handbal feminin din Franța doar în cazul în care Germania nu bate Olanda cu mai mult de 13 goluri diferență, caz în care jucătoarele noastre vor întâni Rusia, care a terminat Grupa 1 pe primul loc. Meciul se va disputa vineri, 14 decembrie, de la ora 18:30,  pe Accor Hotels Arena din Paris. Partida va fi transmisă în direct de postul de televiziune TVR1.

Închide ×